Week van de Infectiepreventie

Week van Infectiepreventie

Infectiepreventie is een belangrijk onderwerp in de zorg. Om meer aandacht te vragen voor dit onderwerp én om onze kennis op dit gebied te delen, organiseert Hago Zorg de Week van de Infectiepreventie. Van 17 t/m 23 november lanceren we innovaties, praten wij u bij over ontwikkelingen en delen we ervaringen met betrekking tot patiënt- en cliëntveiligheid. Samen gaan we voor maximale infectiepreventie! 

Vanaf 17 november informeren wij via diverse kanalen onze klanten en contacten over de diverse schakels die ingevuld moeten zijn om te voorkomen dat onnodig infecties ontstaan.

Volg ons en mis niets, hierbij een snelkoppeling naar onze social media-kanalen.
TWITTER
LINKEDIN
FACEBOOK

Dag 1: De route naar maximale infectiepreventie. Hago Zorg heeft zeven schakels gedefinieerd die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Samen zorgen zij voor een maximale infectiepreventie.
Dag 2: Het is belangrijk dat je tot in details aandacht heb voor je zorgomgeving, zodat deze veilig is voor patiënt of cliënt. Door inzet van ZuiverH2O zet je maximaal in op het bestrijden van legionella-uitbraak. Bekijk hier hoe het werkt.
Dag 3: Samen met IMS Innovations ontwikkelde Hago Zorg Clean Beds on Demand. Door bundeling van kennis van de zorgmarkt en techniek, is een optimale combinatie van geautomatiseerde reiniging en de inrichting van een volledig, hygiënisch en tijdig logistiek proces ontstaan. Bekijk hier hoe mens en machine samenwerken voor een maximale infectiepreventie.
Dag 4: Infectiepreventie begint bij jezelf. Iets simpels als handenwassen draagt bij aan infectiepreventie. Maar hoe was je nou op een goede wijze je handen? Bekijk hier het handenwassenprotocol van Hago Zorg.
Dag 5: Gedegen infectiepreventie is alleen mogelijk wanneer alle risico’s –en daarmee de bedreigingen voor infectiepreventie – in kaart zijn gebracht. Lees meer.
Dag 6: Infectiepreventie valt en staat met communicatie. Communicatie tussen management en medewerkers, tussen zorg- en schoonmaakorganisatie en met cliënten, patiënten en bezoekers. Infectiepreventie draait om afstemmen, afspreken en aanspreken. Als je van elkaar weet wat er verwacht wordt en indien nodig elkaar hier op aanspreekt ontstaat er een soepele samenwerking met als doel infectiepreventie. Bekijk hier hoe een goede samenwerking vooruitgang boekt!
Dag 7: Inzicht in de veiligheid en hygiëne van een zorgorganisatie maakt het mogelijk om tijdig bij te sturen waar nodig. Zo kunnen grotere problemen worden voorkomen. De infectiepreventiemonitor helpt hierbij. Lees meer.