Duurzaam personeelsbeleid

Duurzaam personeelsbeleid

Bij Hago Zorg staan Vakmanschap, Interactie en Plezier centraal. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers niet alleen beschikken over de vereiste vakinhoudelijke kennis, maar ook dat er interactie is tussen hen, de opdrachtgever, zorgmedewerkers en patiënten en cliënten. Wij willen dat onze mensen zich prettig voelen op hun werkplek. We zijn dan ook zuinig op onze mensen, bieden hen ruimte om zich te ontwikkelen en hanteren een coachende leiderschapsstijl. 

Onze medewerkers volgen binnen twee maanden via E-learning de basisinstructie, als voorbereiding op de Basisopleiding die zij binnen één jaar na aanname volgen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers diverse aanvullende vakinhoudelijke opleidingen, zoals cleanroomtrainingen en opleidingen in OK- en Cytostaticareiniging.

Daarnaast bieden wij ook mogelijkheden voor onze mensen om zich op persoonlijk gebied te ontwikkelen. Om te begrijpen waarom je je werk op welke manier moet uitvoeren, is kennis van de Nederlandse taal bijvoorbeeld van groot belang. Daarom bieden wij onze medewerkers kosteloos Nederlandse taaltrajecten aan. Dit wordt zo goed ontvangen, dat wij in april 2014 in aanwezigheid van Hare Majesteit Konining Máxima het 1000ste taalcertificaat binnen de branche aan onze medewerkers mochten uitreiken.