Milieu

Milieu

Om onze planeet ook voor toekomstige generaties leefbaar te houden, moeten we nu investeren in milieuvriendelijke oplossingen. Bij Hago Zorg speelt milieuvriendelijk handelen dan ook een belangrijke rol binnen alle lagen van de organisatie.

· We maken gebruik van het ECO-label schoonmaakmiddel Vive en stimuleren onze opdrachtgevers om ook proactief na te denken over de inzet van andere duurzame middelen binnen hun organisatie.

· Onze werkkleding wordt gemaakt van bio-katoen en als bestrijdingsmiddel worden lieveheersbeestjes ingezet.

· Hago Zorg voert ieder jaar een Co2 voetafdruk uit waarmee we het gebruik van Co2 inzichtelijk hebben en daarop nieuwe doelstellingen kunnen formuleren om het verbruik nog meer te verminderen.

· Het wagenpark van Hago Zorg bestaat enkel uit de duurzame A, B en C labels.

· Het Nieuwe Werken (HNW) is toegevoegd aan de arbeidsvoorwaarden van Hago Zorg om zo flexwerken te stimuleren en reistijd te verminderen. 

Ten slotte is Hago Zorg in het bezit van ISO 14001. Dat betekent dat we een milieumanagementsysteem hebben dat speciaal is gericht op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Via dit milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering. Hierbij staan twee belangrijke uitgangspunten centraal:
- Voldoen aan wet- en regelgeving en het beheersen van milieu-risico's;
- Streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties van onze organisatie.