Onderzoek toont aan dat zorgprofessionals veel tijd besteden aan oneigenlijke taken. Dat is onnodige tijdverspilling en potentieel duur. Met zorgondersteuning optimaliseren wij de inzet van menskracht.

Aan de hand van een metroscan berekenen we de extra tijd die we voor de zorg kunnen realiseren. Op basis van het aantal extra zorguren dat hieruit komt, maken wij een concreet plan. Zo wordt inzichtelijk welke taken anders georganiseerd kunnen worden.

Via onze eigen onderneming Assist Zorgondersteuning zetten we zorgondersteuners in die de zorg optimaal faciliteren. Het gaat daarbij niet om méér professionals, maar juist om ándere professionals. We leiden ze op via een op maat gemaakt opleidingsprogramma dat volledig aansluit bij de omgeving waarin zij werken. Uiteraard passen onze zorgondersteuners binnen de cultuur van de zorg. De zorgondersteuners nemen taken over die op dit moment bij de zorgprofessionals liggen. Zo optimaliseren we zorgprocessen en realiseren we meer tijd voor de kerntaken van de zorgprofessionals.
Zorgondersteuning Hago Zorg

Zorgondersteuning Catharina Ziekenhuis

In het Catharina Ziekenhuis werken zo'n 200 collega's van Hago Zorg. Naast schoonmaakwerkzaamheden voeren zij ook zorgondersteunende taken uit.

Lees het praktijkverhaal
MMO Multi Moment Opname Hago Zorg

Efficiënter werken bij Sevagram

Een Multi Moment Opname (MMO) is een tijdsstudie die achterhaalt welke taken door wie én wanneer op een afdeling worden uitgevoerd.

Meer over de MMO bij Sevagram

Slimme zorgondersteuning

Wij genereren extra uren voor de zorg door ondersteunende processen te digitaliseren gekoppeld aan de juiste mensen, op het juiste moment op de juiste taak.

Lees meer

Meer weten?

Vraag het Vivianne

Benieuwd wat Hago Zorg voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van zorgondersteuning? Vivianne denkt graag vrijblijvend met je mee. Stuur een bericht en zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van ontwikkelingen, trends en innovaties toegespitst op jouw zorgcategorie.

Inschrijven
Deel dit artikel: