Het begon allemaal in 1943 toen Ton Goedmakers een glazenwassersbedrijf begon in Heerlen. Hij gaf het de naam Hago, naar zijn vader Harrie Goedmakers. Hij richtte zich op grote klanten omdat hij niet wilde concurreren met lokale schoonmaakbedrijven. Zijn eerste grote klant waren de toenmalige Staatsmijnen, het tegenwoordige DSM. Gevolgd door de Limburgse Tramwegmaatschappij en de Elisabeth kliniek in Heerlen, later de Vroedvrouwenschool, waar de hele familie Goedmakers is geboren.

DSM werd een heel grote klant en droeg bij aan de regionale groei van Hago. Vandaag de dag – na 75 jaar – is Hago er nog steeds actief. In 1950 vroeg Philips ons hoe het kon dat de prijzen voor schoonmaak zo ver uit elkaar lagen. Wij ontwikkelden voor hen een calculatiesysteem, waarmee zij de schoonmaakkostenpost voor heel Nederland konden calculeren. Dat leidde ertoe dat wij de 12 Philips-locaties gingen schoonhouden. Overal waar Philips zat, zat Hago ook. Hago werd zo van een regionaal een landelijk schoonmaakbedrijf. Het Eindhovense Diaconessenziekenhuis werd in 1966 de eerste grote klant in de zorg en het jaar erop werd de eerste dochter, Hago Zorg, geboren.

Inmiddels is Hago ook verantwoordelijk voor de schoonmaak op Schiphol, met ruim 63 miljoen reizigers per jaar en voor de schoonmaak van alle 3.000 treinstellen van NS die in Nederland rondrijden. We haalden in 2017 een omzet van 350 miljoen euro. 

Onlangs werd Hago door MT1000 gewaardeerd als beste schoonmaakbedrijf van Nederland. En is na 75 jaar het meest veelzijdige schoonmaakbedrijf van Nederland. Onze dienstverlening is gesegmenteerd in een keur aan bedrijven: Hago Zorg, Hago Food & Industry, Hago Airport Services, Hago Onderwijs, Hago Offices, Hago Next en Hago Rail Services. We brengen focus aan op deze segmenten en gaan daarin continu op zoek naar hoe het anders en vooral beter kan.

Hago zou nooit staan waar ze nu is zonder al onze betrokken medewerkers die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor een schoon Nederland. Die worden dan ook in het zonnetje gezet. Hago is begonnen als familiebedrijf en is dat altijd gebleven. Later dit jaar wordt het Hago Family Festival georganiseerd, voor alle medewerkers en hun gezin.

Op dit moment loopt de radiocampagne van de schoonmakers weer op NPO 1, 3FM en Radio 538. We hebben zelfs een speciale Hago Buzz ontwikkeld waarmee we in Nederland on tour gaan. En later dit jaar komen we ter ere van ons 75-jarige jubileum met een jubileumactie die het belang van schoon laat zien en een cadeau aan Nederland is.

Houd deze pagina dus in de gaten voor het laatste nieuws rondom Hago 75! Want we zijn jarig en dat gaan we vieren. Met onze medewerkers, met onze klanten, met Nederland! Hoera!

 

Volg de schoonmakers van Nederland ook op andere kanalen

Deel dit artikel: