Ebola is een hardnekkige, zeldzame en zeer ernstige infectieziekte en komt voornamelijk voor in Afrika. Een persoon die besmet is met ebola krijgt last van bloedingen in zijn of haar hele lichaam. Deze ziekte is overdraagbaar via direct lichamelijk contact en heeft bij besmetting een grote kans op overlijden.

Partner RIVM
Hago Zorg is door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aangewezen als eerstelijns partner wanneer een ruimte van ebolabesmetting wordt verdacht en gedesinfecteerd moet worden. Het telefoonnummer is verspreid onder alle GGD’s van Nederland. Samen met zusterbedrijven in de zorg Alpheios en Fortron voeren wij schoonmaak en desinfectie uit in ziekenhuizen, zorgorganisaties, ambulances, huisartsenposten en woningen. Het Hago Zorg desinfectieteam is ook inzetbaar voor andere desinfectieactiviteiten, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van MRSA, Noro of VRE.

Opleiding
Onze medewerkers zijn uitvoerig opgeleid om de noodzakelijke desinfecties veilig te kunnen uitvoeren. Hierbij staat met name de aan- en uitkleedprocedure centraal. Het dragen van beschermende kleding is het belangrijkste wapen om niet zelf besmet te raken. Daarbij heeft Hago Zorg veel ervaring met schoonmaak in situaties waarbij veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden. Voor de medewerkers die de schoonmaak uitvoeren, is dit dan ook niets nieuws.

 

Het desinfectieteam

Het Hago Zorg desinfectieteam is bereikbaar via telefoonnummer 088 - 099 08 02.

Contactgegevens

Een ebola-uitbraak wordt bestreden door patiënten snel te herkennen, en af te zonderen (te isoleren) zodat er geen nieuwe besmettingen plaatsvinden. Mensen die in direct contact zijn geweest met een patiënt worden een tijdlang gevolgd/gemonitord om te kijken of zij ook ziek worden. Is dat het geval dan worden zij ook meteen opgenomen in het ziekenhuis, waarbij zij afgezonderd van andere patiënten worden verpleegd. Door een bloedonderzoek kan men in het laboratorium aantonen of mensen besmet zijn. Ebola is een zeer zeldzame ziekte maar zo nu en dan is er een lokale uitbraak in Afrika. Om besmet te worden moet je in direct contact zijn geweest met mensen of dieren die besmet zijn met het ebolavirus. Bron: RIVM

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Koffie?

Hallo, ik ben Evelien en ik hoor graag meer over wat er speelt binnen jouw organisatie. Vrijblijvend, tijdens een kop koffie. Of thee.

Stuur mij een bericht
Up-to-date!

Blijf up-to-date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen, trends en innovaties die interessant voor jouw organisatie kunnen zijn.

Inschrijven
Deel dit artikel: