De zeven schakels van het Infectiepreventie Programma vormen vanuit schoonmaakperspectief de basis die nodig is om de kans op infectie uitbraken te minimaliseren.

Op het moment dat één onderdeel of schakel niet aansluit bij een zorgorganisatie, is de keten niet gesloten. Daarmee ontstaat een vergroot risico op het onnodig verspreiden van infecties. De invulling van de onderdelen vindt plaats in samenspraak met jouw zorgorganisatie. Door onze dienstverlening naadloos aan te sluiten op jullie protocollen en richtlijnen, minimaliseren we samen de kans op uitbraken.

De 7 schakels van het Infectiepreventie Programma zijn:

  • Risico-inventarisatie:
  • Registratie
  • Methoden & materialen
  • Communicatie
  • Kennis & Opleiding
  • Mensen
  • Kwaliteitsborging

 

 

Zo doen we dat

Verbinden door partnership en goede samenwerking met zorgorganisaties. Wij maken goede afspraken die aansluiten op jullie zorgproces. Samen stemmen wij onze werkzaamheden af op de werkzaamheden binnen jullie zorgorganisatie.

Vertalen van de protocollen en richtlijnen van de zorgorganisatie, zoals bijvoorbeeld de WIP-richtlijnen, naar onze eigen werkprogramma’s. Doordat wij goed op de hoogte zijn van de geldende richtlijnen en protocollen in jullie zorgorganisatie, sluit onze dienstverlening hier naadloos op aan.

Versterken van het infectiepreventiebeleid van jullie zorgorganisatie, ondersteund met onze eigen expertise. Door onze mensen op te leiden en op de hoogte te houden van ontwikkelingen in jullie zorgorganisatie, zorgen wij dat we een aanvulling zijn. Zo kunnen wij onze dienstverlening te allen tijde complementair stellen aan de werkwijzen van jullie organisatie.

Voorkomen dat een infectieschakel doorbroken wordt. Als ervaren en gecertificeerd bedrijf weten wij met onze kennis en de rol die wij hebben als schoonmaakspecialist in de zorg wat het belang is van goede schoonmaak in zorgorganisaties. Schoonmaken is een vak!

Verhelpen door adequaat te handelen om infectie-uitbraken snel op te lossen of in te perken. Indien nodig kan Hago Zorg hulp inschakelen van haar zusterbedrijven.

En dat schept vertrouwen!

 

 

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Vraag het Evelien

Benieuwd wat Hago Zorg voor jouw organisatie kan betekenen? Evelien denkt graag vrijblijvend met je mee. Stuur een bericht en zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur mij een bericht
Up-to-date!

Blijf up-to-date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen, trends en innovaties die interessant voor jouw organisatie kunnen zijn.

Inschrijven
Deel dit artikel: