Sinds 2000 maak ik schoon op Den Ooiman. De eerste drie jaar als oproepkracht. Daarna ben ik in vaste dienst gekomen. Vijf dagen per week, vier uur per dag maak ik locatie De Klimop schoon.  

Mijn moeder heeft hier ook negen jaar gewoond. Daardoor kijk ik – denk ik – anders tegen schoonmaak aan dan anderen. Ik zie dat ik echt iets kan betekenen voor de bewoners. Een praatje, een luisterend oor, een helpende hand. Het zijn de kleine dingen waar een mens soms behoefte aan heeft.

Als interieurverzorgsters hebben we tegenwoordig meer contact met de bewoners dan het verplegend personeel.  

Ik maak eigenlijk al heel mijn werkend leven schoon. Voordat ik bij Den Ooiman aan de slag ging, werkte ik 11 jaar als interieurverzorgster in Het Dorp in Arnhem. Ik vind het gewoon leuk werk. Ik ben graag bezig en houd ervan om mijn ‘ding’ te doen. 

Dat je nooit te oud bent om te leren, merkte ik toen ik een paar jaar geleden de Basisopleiding Schoonmaak volgde. Ik heb echt veel nieuwe dingen geleerd. Hoe je een doek zo vouwt dat je ‘m veel langer kunt gebruiken. Of hoeveel fijner dweilen is als je een letter M mopt. Dat gaat veel sneller.

Sowieso is het schoonmaken met microvezel een enorme vooruitgang. Ik hoef nu niet meer te wringen.

Naast de standaardwerkzaamheden probeer ik iedere dag iets extra’s te doen. De vensterbanken, randjes en richeltjes, deuren afnemen, noem maar op. En als iemand overleden is, moeten we de hele kamer uitsoppen. Omdat ik alles netjes bijhoud, kom ik eigenlijk nooit in de knel met mijn tijd.  

Daarbij loop ik op vrijdag altijd een controleronde om er zeker van te zijn dat de bewoners en het personeel schoon het weekend in gaan.

Om 11 uur ben ik klaar en is het ‘me time’
Ik wil er graag goed uitzien, dus zorg ik goed voor mezelf. Ik wandel en fiets graag en sport drie keer per week in de sportschool. Dan doe ik vooral oefeningen voor mijn rug en buik. Daar heb ik ook in mijn werk profijt van. Maar ik kan ook heerlijk op de bank hangen. Met een goed boek. Even helemaal niets…"

 

Naam: Dolinda Modderkolk
Leeftijd: 52
Werkt bij: Hago Zorg
Woonplaats: Doetichem
Functie: Schoonmaakmedewerker

Deel dit artikel: