Banner Rondje GGZ
28-09-2021

Hago Zorg draagt steentje bij aan mentale gezondheid met “Rondje GGZ Oost Brabant”

GGZ Oost Brabant heeft de ambitie om de mentaal gezondste regio van Nederland te worden. In dit kader vond 18 september een fietstocht plaats voor cliënten, familieleden en personeel van Huize Padua. Wendy van de Klundert, Klantmanager Hago Zorg: “Ik hoefde geen seconde na te denken toen de klant ons vroeg of we de fietstocht wilden sponsoren.”

De grote dag
Het is nog een beetje mistig, maar vooral zonnig op deze zaterdagochtend als Annemarie Schram, lid van de Raad van Bestuur, de eerste deelnemers aan het Rondje GGZ Oost Brabant een plezierige tocht wenst. Even daarna stapt ze zelf op de fiets voor de tocht van bijna 38 km in de directe omgeving van Huize Padua.

Mentaal gezondste regio
Huize Padua is onderdeel van de gemeente Boekel. Cliënten en omwonenden wonen hier vlak bij elkaar. Kitty Lamers is één van de organisatoren van de fietstocht. “Het is de eerste keer dat we het Rondje GGZ Oost Brabant organiseren. Deze fietstocht is speciaal voor onze cliënten, hun familieleden en ons personeel. Als GGZ hebben we de ambitie om de mentaal gezondste regio van Nederland te worden. Daarom vinden we het belangrijk om hier op het landgoed en de prachtige omgeving deze tocht te organiseren. De eerste 200 deelnemers hebben we een mooi shirt beloofd en die zijn allemaal op. Dus wij als organisatie zijn erg tevreden!”

Niet alleen goede schoonmaak
Wendy van de Klundert legt uit: “Ik hoefde geen seconde na te denken toen de klant ons vroeg of we de fietstocht wilden sponsoren. We vinden het belangrijk om zichtbaar te zijn. Niet alleen door goede schoonmaak, maar ook door deel te nemen aan dit soort initiatieven. GGZ Oost Brabant vindt het belangrijk dat cliënten, hun familie en de zorg kunnen deelnemen aan deze fietstocht. En als Hago Zorg dragen wij hieraan graag ons steentje bij!”

Hago Zorg verandert mee met zorgservices
Zorgcategoriemanager GGZ & Gehandicaptenzorg, Patrick de Gram, vult aan: “Huize Padua gaat de komende jaren enorm veranderen en wij veranderen graag mee! GGZ Oost Brabant werkt onder de naam “levendig landgoed” aan een grote verandering voor deze locatie. Het moet een plek worden om te wonen, samenwerken, zorgen en leren. Voor alle cliënten, maar ook voor medewerkers, studenten en omwonenden. Dat betekent dat we met elkaar aan de slag gaan om allerlei zorgservices te kunnen leveren. Natuurlijk blijven we schoonmaken, maar we kunnen ook kijken welke rol cliënten hierin kunnen gaan spelen.”

Meer nieuws

Hago Zorg Ter Weel Contractviering
De 5 zorgcategorieën

Een kristallen samenwerking tussen Zorggroep Ter Weel en Hago Zorg

2 min.
Hagozorg Frederique 5 Maart
De 5 zorgcategorieën

Ook dit jaar verbindt muziek

1 min.
Hago Zorg Gehandicaptenzorg Positieve Impact
Organisatie, De 5 zorgcategorieën

Jaaroverzicht 2023

< 1 min.