Uitwisseling Ambon Erasmus Hago Zorg 2
04-10-2022

Kennis delen met het Oogziekenhuis uit Ambon

In september verwelkomden we in het Erasmus MC een schoonmaakteam van het Oogziekenhuis in Ambon. Samen met Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon (SVVA) willen zij de hygiëne in de lokale ziekenhuizen verbeteren. Hoe mooi is het dat Hago Zorg hier een voorbeeldrol in kan spelen? We hebben kennis met ze gedeeld en ze laten ervaren hoe wij vanuit ons hart en met oog voor het milieu zorgen voor een schoon ziekenhuis.

Toegang tot basisgezondheidszorg

SSVA streeft naar een menswaardige samenleving op de Molukken, waarbij de toegang tot de basisvoorzieningen fundamenteel is. Basisgezondheidszorg speelt hier een grote rol in. De stichting werkt al jaren samen met zusterbedrijf Stoffels Bleijenberg. Het Oogziekenhuis is mede dankzij deze stichting tot stand gekomen. Uitwisselingen zorgen ervoor dat het ziekenhuis zich blijft ontwikkelen en verbeteren. En wat ons betreft kent goede hygiëne geen (land)grenzen.

Kennis delen en inspireren

Evie van der Jagt, klantmanager van Hago Zorg bij het Erasmus MC, wist een leerzame dag te organiseren voor de medewerkers van het Oogziekenhuis. Samen met Merijn de Bresser, functie, en onze schoonmaakmedewerkers heeft ze vol enthousiasme laten zien en ervaren hoe wij ons vak uitoefenen. Van een dagelijkse reiniging van patiëntenkamers tot isolatieschoonmaak, robotisering, plansysteem en OK-reiniging. Het kwam allemaal aan bod. Onder begeleiding van tolk Sara Lobbezoo, collega van Stoffels Bleijenberg, verliep de communicatie vlekkeloos.

Uitwisseling Ambon Erasmus Hago Zorg 1
Uitwisseling Ambon Erasmus Hago Zorg 2

Meer nieuws

Eco 2023
Een betere wereld

Hartstikke goed voor het milieu

< 1 min.
Social Run Altrecht Hago Zorg 1
Een betere wereld

Hago Zorg en Vebego Facility Solutions vragen aandacht voor het stigma in de psychiatrie

< 1 min.
Hago Zorg Help De Natuur Een Handje Resultaat 2
Een betere wereld

Het resultaat? Een kleurexplosie in Nederland en veel insecten geholpen

< 1 min.