Pso
04-08-2020

Onze groei naar sociaal ondernemerschap erkend met een PSO-certificering Trede 2

Met trots kan Hago Zorg mededelen Trede 2 te hebben bereikt op Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Hago Zorg op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven.

Pso

Het behalen van Trede 2 is het resultaat van een doordachte visie ten aanzien van duurzaam sociaal ondernemen. Hago Zorg behoort nu tot de 25% meest inclusieve organisaties in Nederland en levert op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we enerzijds door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren en anderzijds door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. In het Erasmus MC hebben we in samenwerking met Learn2Work de TOP Academie opgericht. Hier worden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid met een win-winsituatie tot gevolg: gegarandeerde (werk)plekken voor jongeren met de skills waar werkgevers naar op zoek zijn.

Er is bij ons plek voor iedereen die wíl werken.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Hago Zorg is op de PSO-Prestatieladder gegroeid naar Trede 2. Dat betekent dat we ruim bovengemiddeld presteren als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Samen groeien we naar een inclusievere samenleving toe. Zo brengen we positieve impact op ieder mens in de zorg.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl of bekijk de animatie die de PSO in twee minuten uitlegt.

Meer nieuws

IMG 20240606 WA0000
Een betere wereld

Hand in hand voor een betere wereld: hoe werk en privé samen gaan

1 min.
Hago Zorg Smart Logistics 01
Een betere wereld

Onderweg naar CO2-neutraal ondernemen

1 min.
Eco 2023
Een betere wereld

Hartstikke goed voor het milieu

< 1 min.