Een hygiënisch schone zorgomgeving is een vereiste voor een gezond, veilig en aangenaam verblijf van patiënten, medewerkers en bezoekers. Het is daarom van het grootste belang dat infecties voorkomen (en waar nodig bestreden) worden en dat de technische en hygiënische schoonmaakkwaliteit gewaarborgd zijn. Dit vraagt om expertise, gedegen management, goede gegevensregistratie en een cultuur waarin mensen elkaar durven aan te spreken. Bij Hago Zorg werken daarom vakkundige, betrokken medewerkers die plezier hebben in hun werk, die bezoekers desgevraagd de weg wijzen en af en toe de tijd nemen voor een praatje met patiënten. Met veel gastvrijheid zorgen we zo voor een optimale schoonmaakkwaliteit.

 

Zonesystematiek

De medisch specialistische zorg is dynamisch met vaak locaties met veel en verschillende ruimtes waar je verschillende eisen aan kunt stellen. Hago Zorg werkt bij steeds meer ziekenhuizen met een zonesystematiek. Hierbij maken we een onderverdeling in ruimten waar handelingen en frequenties centraal staan en ruimten waar resultaatgerichte schoonmaak leidend is.

 

Preventie, inperking en bestrijding

Onze werkprogramma’s zijn volledig afgestemd op de protocollen binnen jouw zorgorganisatie en de geldende WIP richtlijnen. Daarnaast heeft de combinatie van kennis van medische professionals en onze jarenlange ervaring op het gebied van onder meer MRSA- en Noro bestrijding en OK- en Cleanroom- reiniging, geresulteerd in een bewezen aanpak voor de preventie, inperking en bestrijding van bacteriën en virussen. Van basisreiniging tot bestrijden met het innovatieve Alpha D3-Fogging en van opleveringsschoonmaak tot crisisbestrijding.

 

Koffie?

Hallo, ik ben Evelien en ik hoor graag meer over wat er speelt binnen jouw organisatie. Vrijblijvend, tijdens een kop koffie. Of thee.

Stuur mij een bericht

Specialistische schoonmaak

OK Reiniging

Schone operatiekamers zijn van levensbelang voor patiënten. Niet voor niets heeft Hago Zorg zich gespecialiseerd in het reinigen van dergelijke, specifieke ruimtes. Onze medewerkers kennen als geen ander de risico’s van onvoldoende hygiëne en onzorgvuldige schoonmaak. Zij spelen daar vakkundig op in. Van advies tot uitvoering, Hago Zorg opereert als een veelzijdige, facilitaire spil in jouw organisatie.

Meer informatie

Cleanroom-reiniging

Gedegen reiniging en desinfectie vraagt in cleanrooms om kennis en discipline van alle betrokkenen, dus ook van onze schoonmaakmedewerkers. Het schoonmaken is daarom een proces waar voortdurend aandacht op gevestigd wordt. Zowel voor, tijdens als na het productieproces.

Meer informatie

Reinigen van cytostaticaruimten

Tijdens het werken met cytostatica kan een ruimte besmet raken. Dit levert besmettingsgevaar op voor de omgeving. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de risico's die komen kijken bij het reinigen van deze ruimten en zijn getraind om blootstelling aan cytostatica door anderen te voorkomen.

Meer informatie

Bestrijding van MRSA

MRSA is een bacterie die ongevoelig (resistent) is voor de meeste, gangbare antibiotica. Daardoor is deze moeilijk te bestrijden. Besmetting met MRSA is vooral gevaarlijk voor mensen met een ernstig verminderde weerstand. Voor zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, vormt de bacterie dus een grote bedreiging.

Meer informatie

Ebolabestrijding

Wanneer er sprake is van een vermoedelijke ebolabesmetting, is snelle reiniging en desinfectie van groot belang om verdere verspreiding te voorkomen. Het desinfectieteam van Hago Zorg helpt jou om de situatie zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen. Zij zijn binnen zes uur ter plaatse om de noodzakelijke handelingen op de juiste wijze uit te voeren.

Meer informatie

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Koffie?

Hallo, ik ben Evelien en ik hoor graag meer over wat er speelt binnen jouw organisatie. Vrijblijvend, tijdens een kop koffie. Of thee.

Stuur mij een bericht
Up-to-date!

Blijf up-to-date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen, trends en innovaties die interessant voor jouw organisatie kunnen zijn.

Inschrijven
Deel dit artikel: