Fatiha Vloeronderhoud Vloerspecialist Hago Zorg
27-06-2023

Fatiha is vloerspecialist en een voorbeeld voor andere vrouwen

Door een opleiding te volgen, kan je je verder ontwikkelen of een specialist worden in bepaalde onderdelen van de schoonmaak. Bij Hago Zorg bieden we daarom verschillende (vak)opleidingen aan. Fatiha el Bazi volgde de vakopleiding vloeronderhoud en is nu vloerenspecialist. “Het is leuk om te zien dat mijn collega's trots op me zijn.”

Fatiha werkt sinds 2019 bij Hago Zorg. Ze begon als schoonmaakmedewerker op de polikliniek in het Erasmus MC en is inmiddels doorgegroeid naar vloerenspecialist. Ze vertelt: “Ik ben dol op het schoonmaakvak. Ik vind alles leuk om te doen en probeer graag nieuwe dingen. Ik heb al veel diploma's. En nu dus ook het diploma vloeronderhoud!”

Fatiha Vloeronderhoud Vloerspecialist Hago Zorg
Duidelijke lessen

Samen met 7 collega's begon Fatiha aan de cursus. “Eén dag per week ging ik samen met andere collega's naar de opleiding. Dat was fijn en voelde vertrouwt. We deelden tips en konden elkaar helpen met de theorie. Ook nu de cursus afgelopen is, kan ik om uitleg vragen als ik iets niet meer weet. De lessen waren duidelijk en er was altijd ruimte om vragen te stellen.” 

Tijdens de les wordt theorie besproken en oefenen cursisten met het bedienen van machines. “Je leert alles over het onderhoud van verschillende soorten vloeren en hoe je ze moet reinigen. Je gaat er ook meteen mee aan de slag. Zo leer je door te doen”, legt Fatiha uit. “Soms had ik wat moeite met de taal. Er werden wel eens woorden gebruikt die ik niet begreep. Gelukkig kon ik dat aangeven en dan vertelde ze het opnieuw. Door meteen toe te passen wat ik heb geleerd, kon ik het ook beter onthouden.”

Voorbeeld voor anderen

Ondanks de zenuwen slaagt Fatiha na 8 weken voor het examen. “Ik ben heel trots op wat ik heb bereikt. Ik bedien de machines met één hand en verbaas andere collega's met wat ik kan. Er zijn niet veel vrouwen die dit werk doen. Ik wil andere vrouwen daarom inspireren en een voorbeeld voor hen zijn. Bij Hago Zorg kan je alles doen. Je hoeft het alleen maar te proberen!”

Meer blogs

Hago Zorg Goed Werkgeverschap Fred 1
Goed werkgeverschap

Opnieuw werkplezier door te kijken naar wat wel kan

Fred werkt sinds 2006 bij Vebego, het moederbedrijf van Hago Zorg. Hij begon als schoonmaker op het station en werd al snel gevraagd als vloerenspecialist bij het AVL. Maar in september 2019 veranderde er iets waardoor hij zijn werk niet meer kan doen.
13-04-2023
1 min.
Vebego Foundation Sam & Hago Zorg
Goed werkgeverschap

Zorgeloze verjaardag voor de kinderen van Abdul

Vebego Foundation werkt samen met stichting Sam& om medewerkers te helpen. Bijvoorbeeld voor schoolspullen, sporten, muziekles of het vieren van een verjaardag. De steun brengt vaak een stukje verlichting en rust.
26-01-2023
1 min.
Hago Zorg Cz Bvfa Vitaal 2
Goed werkgeverschap

Ergocoaching op de werkvloer houdt schoonmaakmedewerkers vitaal

Hago Zorg, CZ en BvFA werken succesvol samen aan preventie. Het bedrijfszorgtraject leverde nieuwe inzichten en concrete stappen op, maar vooral: resultaten waar iedereen blij van wordt.
24-01-2023
3 min.