Fatiha Vloeronderhoud Vloerspecialist Hago Zorg
27-06-2023

Fatiha is vloerspecialist en een voorbeeld voor andere vrouwen

Door een opleiding te volgen, kan je je verder ontwikkelen of een specialist worden in bepaalde onderdelen van de schoonmaak. Bij Hago Zorg bieden we daarom verschillende (vak)opleidingen aan. Fatiha el Bazi volgde de vakopleiding vloeronderhoud en is nu vloerenspecialist. “Het is leuk om te zien dat mijn collega's trots op me zijn.”

Fatiha werkt sinds 2019 bij Hago Zorg. Ze begon als schoonmaakmedewerker op de polikliniek in het Erasmus MC en is inmiddels doorgegroeid naar vloerenspecialist. Ze vertelt: “Ik ben dol op het schoonmaakvak. Ik vind alles leuk om te doen en probeer graag nieuwe dingen. Ik heb al veel diploma's. En nu dus ook het diploma vloeronderhoud!”

Fatiha Vloeronderhoud Vloerspecialist Hago Zorg
Duidelijke lessen

Samen met 7 collega's begon Fatiha aan de cursus. “Eén dag per week ging ik samen met andere collega's naar de opleiding. Dat was fijn en voelde vertrouwt. We deelden tips en konden elkaar helpen met de theorie. Ook nu de cursus afgelopen is, kan ik om uitleg vragen als ik iets niet meer weet. De lessen waren duidelijk en er was altijd ruimte om vragen te stellen.” 

Tijdens de les wordt theorie besproken en oefenen cursisten met het bedienen van machines. “Je leert alles over het onderhoud van verschillende soorten vloeren en hoe je ze moet reinigen. Je gaat er ook meteen mee aan de slag. Zo leer je door te doen”, legt Fatiha uit. “Soms had ik wat moeite met de taal. Er werden wel eens woorden gebruikt die ik niet begreep. Gelukkig kon ik dat aangeven en dan vertelde ze het opnieuw. Door meteen toe te passen wat ik heb geleerd, kon ik het ook beter onthouden.”

Voorbeeld voor anderen

Ondanks de zenuwen slaagt Fatiha na 8 weken voor het examen. “Ik ben heel trots op wat ik heb bereikt. Ik bedien de machines met één hand en verbaas andere collega's met wat ik kan. Er zijn niet veel vrouwen die dit werk doen. Ik wil andere vrouwen daarom inspireren en een voorbeeld voor hen zijn. Bij Hago Zorg kan je alles doen. Je hoeft het alleen maar te proberen!”

Meer blogs

Hago Zorg Stichting Nieuwe Nederlander Ouasilla 2
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

“Toen ik ging werken, veranderde mijn leven hier”

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Op haar 21ste kwam Ouassila Azaugag vanuit Marokko naar Nederland. De eerste 4 jaar wilde ze graag terug. Maar sinds ze bij Hago Zorg werkt, is dat veranderd.
09-01-2024
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Eslam
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Bij Hago Zorg ben je meer dan een werknemer"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Eslam verhuisde vanuit Egypte naar Nederland voor de liefde. Nu werkt ze als schoonmaakmedewerker en ervaart ze veel steun van haar collega's.
23-11-2023
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Jamila
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Op mijn werk heb ik Nederlands én Turks geleerd"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Jamila van Velzen - Kheyi kwam ruim 30 jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland. Nu is ze VIP-coach bij Hago Zorg.
10-10-2023
2 min.