Hago Zorg Goed Werkgeverschap Joeri
21-01-2022

Joeri kreeg een mooie kans, en greep 'm

Al sinds zijn achttiende maakte Joeri schoon in het Groningse Martini Ziekenhuis. Tót begin 2020: toen maakte hij als inpakker van medische instrumenten de overstap naar de Centrale Sterilisatie Afdeling. Al snel volgde een nieuwe stap: hij ging aan de slag bij de Steriele Medische Hulpmiddelen. En nu volgt hij zelfs een opleiding om officieel gediplomeerd medewerker te worden. 

Joeri Limbeek kwam via Hago Zorgs joint venture Martini Ondersteunende Diensten (MOD) in dienst bij het Martini Ziekenhuis. Over de begeleiding vanuit MOD is Joeri erg tevreden. “Mijn leidinggevenden gunden me deze kans en hebben er intern voor gezorgd dat ik zoveel mogelijk op de Centrale Sterilisatie Afdeling kon werken. Toen ik liet weten dat ik daar graag definitief wilde werken, hebben ze dat ondersteund. Hoe mooi is dat? Het vertrouwen dat ik kreeg, gaf me écht een goed gevoel.”  

Hago Zorg Goed Werkgeverschap Joeri

Passend werk 

Voor Joeri is het duidelijk: dit is werk dat bij hem past. “Schoonmaken en inpakken was ook leuk, zeker! Maar hier komt zoveel meer bij kijken.” Eindelijk weet Joeri dus wat hij wil. “Ik wil hier graag tot mijn pensioen blijven. Ik heb hier echt mijn plekje gevonden.”  

Meekijken 

Techniek komt er ook bij kijken. “Je moet bijvoorbeeld instrumenten uit elkaar halen en in elkaar zetten. Heel nauwkeurig werk. Maar je moet ook kleine reparaties uitvoeren. En we kijken ook mee bij operaties.” Best spannend, aldus Joeri. “Maar uiteindelijk doe je het daarvoor. De artsen moeten er blind van op aan kunnen dat de instrumenten in optimale conditie verkeren.” Joeri sluit af: “Ik denk vaak: ‘Wat als mijn moeder hier zou liggen?’ Dat houdt me scherp.” 

Je mensen op handen dragen

“Hier doen we het toch voor?” vertelt Brian Timmerman, Operationeel directeur Noord-Oost bij Hago Zorg. “Mensen de juiste ontwikkeling bieden, hun hart laten volgen. Ook als dat betekent dat ze jouw organisatie daarvoor verlaten. Dan draag je pas echt je mensen op handen en creëer je goed werkgeverschap. Bij Hago Zorg krijg je de mogelijkheid om te werken aan je loopbaanontwikkeling. Joeri heeft deze kans met beide handen aangepakt! Van schoonmaker naar medewerker steriele medische hulpmiddelen. Ik ben trots op dit soort voorbeelden van goed werkgeverschap.”

Meer blogs

Fatiha Vloeronderhoud Vloerspecialist Hago Zorg
Goed werkgeverschap

Fatiha is vloerspecialist en een voorbeeld voor andere vrouwen

Door een opleiding te volgen, kan je je verder ontwikkelen of een specialist worden in bepaalde onderdelen van de schoonmaak. Fatiha volgde de vakopleiding vloeronderhoud en is nu vloerenspecialist. Ze hoopt andere vrouwen te inspireren.
27-06-2023
1 min.
Hago Zorg Goed Werkgeverschap Fred 1
Goed werkgeverschap

Opnieuw werkplezier door te kijken naar wat wel kan

Fred werkt sinds 2006 bij Vebego, het moederbedrijf van Hago Zorg. Hij begon als schoonmaker op het station en werd al snel gevraagd als vloerenspecialist bij het AVL. Maar in september 2019 veranderde er iets waardoor hij zijn werk niet meer kan doen.
13-04-2023
1 min.
Vebego Foundation Sam & Hago Zorg
Goed werkgeverschap

Zorgeloze verjaardag voor de kinderen van Abdul

Vebego Foundation werkt samen met stichting Sam& om medewerkers te helpen. Bijvoorbeeld voor schoolspullen, sporten, muziekles of het vieren van een verjaardag. De steun brengt vaak een stukje verlichting en rust.
26-01-2023
1 min.