NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
Hago Zorg Goed Werkgeverschap Joeri
21-01-2022

Joeri kreeg een mooie kans, en greep 'm

Al sinds zijn achttiende maakte Joeri schoon in het Groningse Martini Ziekenhuis. Tót begin 2020: toen maakte hij als inpakker van medische instrumenten de overstap naar de Centrale Sterilisatie Afdeling. Al snel volgde een nieuwe stap: hij ging aan de slag bij de Steriele Medische Hulpmiddelen. En nu volgt hij zelfs een opleiding om officieel gediplomeerd medewerker te worden. 

Joeri Limbeek kwam via Hago Zorgs joint venture Martini Ondersteunende Diensten (MOD) in dienst bij het Martini Ziekenhuis. Over de begeleiding vanuit MOD is Joeri erg tevreden. “Mijn leidinggevenden gunden me deze kans en hebben er intern voor gezorgd dat ik zoveel mogelijk op de Centrale Sterilisatie Afdeling kon werken. Toen ik liet weten dat ik daar graag definitief wilde werken, hebben ze dat ondersteund. Hoe mooi is dat? Het vertrouwen dat ik kreeg, gaf me écht een goed gevoel.”  

Hago Zorg Goed Werkgeverschap Joeri

Passend werk 

Voor Joeri is het duidelijk: dit is werk dat bij hem past. “Schoonmaken en inpakken was ook leuk, zeker! Maar hier komt zoveel meer bij kijken.” Eindelijk weet Joeri dus wat hij wil. “Ik wil hier graag tot mijn pensioen blijven. Ik heb hier echt mijn plekje gevonden.”  

Meekijken 

Techniek komt er ook bij kijken. “Je moet bijvoorbeeld instrumenten uit elkaar halen en in elkaar zetten. Heel nauwkeurig werk. Maar je moet ook kleine reparaties uitvoeren. En we kijken ook mee bij operaties.” Best spannend, aldus Joeri. “Maar uiteindelijk doe je het daarvoor. De artsen moeten er blind van op aan kunnen dat de instrumenten in optimale conditie verkeren.” Joeri sluit af: “Ik denk vaak: ‘Wat als mijn moeder hier zou liggen?’ Dat houdt me scherp.” 

Je mensen op handen dragen

“Hier doen we het toch voor?” vertelt Brian Timmerman, Operationeel directeur Noord-Oost bij Hago Zorg. “Mensen de juiste ontwikkeling bieden, hun hart laten volgen. Ook als dat betekent dat ze jouw organisatie daarvoor verlaten. Dan draag je pas echt je mensen op handen en creëer je goed werkgeverschap. Bij Hago Zorg krijg je de mogelijkheid om te werken aan je loopbaanontwikkeling. Joeri heeft deze kans met beide handen aangepakt! Van schoonmaker naar medewerker steriele medische hulpmiddelen. Ik ben trots op dit soort voorbeelden van goed werkgeverschap.”

Meer blogs

Academische Ziekenhuizen
Goed werkgeverschap

Opleiding 'Schoonmaken van een OK'

Avi Benimadho werkt al meer dan tien jaar als schoonmaakmedewerker in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij zorgt er onder andere voor dat patiënten in brandschone kamers kunnen verblijven. Dat is dankbaar werk, maar tóch wilde hij meer. Daarom volgde hij de opleiding ‘Schoonmaken van een OK’.
31-10-2019
3 min.
Marjan Blaauw Hago Zorg Medewerker
Goed werkgeverschap

Omgaan met mensen, daar ligt mijn kracht

Ooit begon Marjan Blaauw haar carrière zélf als schoonmaakster. Daarna vervulde ze verschillende functies. Eén ding veranderde daarbij nooit: ze werkt nog steeds het liefst met mensen. Tegenwoordig begeleidt ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
13-11-2019
2 min.
Said Medewerker Hago Zorg 2
Goed werkgeverschap

In de cleanroom voel ik me gelukkig

Door een ernstige oogaandoening zag het er naar uit dat Saïd Saddiki zijn carrière als schoonmaakmedewerker in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven moest opgeven. Gelukkig was er een oplossing: Saïd werkt sinds 2019 alleen nog in cleanrooms en operatiekamers.
23-01-2020
2 min.