Academische ziekenhuizen

Schoonmaak en hygiëne zijn in academische ziekenhuizen van levensbelang. Bij Hago Zorg realiseren we ons dat als geen ander. Proactief adviseren wij hoe processen in deze dynamische omgeving geoptimaliseerd kunnen worden door de inzet van schoonmaak, zorgondersteuning en facilitaire ondersteuning.

Een hygiënisch schone zorgomgeving is een vereiste in een academisch ziekenhuis waar de organisatie van onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg samen komen. In de toekomst zal een toename ontstaan van fragiele en complexe patiënten. Enerzijds door demografische ontwikkelingen en anderzijds door de keuze van academische ziekenhuizen om te streven naar een portfolio met 80% topreferente zorg en 20% basiszorg. Voor deze fragiele doelgroep zijn infectiepreventie en outbreak control van essentieel belang. Daarnaast dienen de technische en hygiënische schoonmaakkwaliteiten gewaarborgd te zijn. Met onze kennis, onze ervaring én onze mensgerichte aanpak – zowel intern als extern – helpen we academische ziekenhuizen heel gericht om het verschil te maken: bij hun patiënten, bij hun medewerkers en bij hun gasten.

Onze schoonmaakmedewerkers zijn niet zo maar schoonmaakmedewerkers. Naast kennis over schoonmaak beschikken zij over de juiste kennis en kunde om maximaal te ondersteunen op het gebied van zorgondersteuning en facilitaire ondersteuning. Op deze innovatieve wijze worden tekorten in de zorg opgevangen. De zorgcategoriemanager denkt graag mee over uitdagingen en adviseert op proactieve wijze.

Bekijk dienstverlening Contact
Hago Zorg Ziekenhuizen Positieve Impact

Onze diensten

 • Schoonmaak
  In een schone omgeving verblijven mensen aangenamer, genezen ze sneller en herstellen ze beter.
 • Zorgondersteuning
  Op deze manier dragen wij bij aan het verkleinen van het personeelstekort in de zorg.
 • Facilitaire ondersteuning
  Optimalisatie van processen en facilitaire logistiek.
 • Innovaties
  Slimmer organiseren van ondersteunende processen door de juiste combinatie van technologie en mensen.

Verhalen uit de praktijk

Academische Ziekenhuizen
Goed werkgeverschap

Opleiding 'Schoonmaken van een OK'

Avi Benimadho werkt al meer dan tien jaar als schoonmaakmedewerker in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij zorgt er onder andere voor dat patiënten in brandschone kamers kunnen verblijven. Dat is dankbaar werk, maar tóch wilde hij meer. Daarom volgde hij de opleiding ‘Schoonmaken van een OK’.
Opleiding 'Schoonmaken van een OK'
Slimme Zorgondersteuning
Innovatieve dienstverlening

Track & trace verlaagt de werkdruk voor OK-personeel

“Met deze nieuwe technologische toepassing zijn schoonmakers in staat het primaire proces in de OK te ondersteunen en taken over te nemen van OK-assistenten.” Sjoerd Dijkstra, zorgcategoriemanager van Hago Zorg, zegt het vol overtuiging. “Onze mensen doen de reiniging in de operatiekamer al, en track en trace zorgt ervoor dat ze ook het preparen voor de volgende operatie erbij kunnen doen.”
Track & trace verlaagt de werkdruk voor OK-personeel
Vraag het Rita

Meer weten?

Als Zorgcategoriemanager Academische ziekenhuizen voorzie ik onze klanten en onze operatie van professioneel advies. We kijken hoe we de kwaliteit van onze dienstverleningen kunnen optimaliseren en willen daarnaast zorgprocessen maximaal ondersteunen. Op deze wijze wil ik een bijdrage leveren aan een positieve impact op ieder mens in de zorg.

Neem contact op
Rita Brouwer Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen