Gehandicaptenzorg

In Nederland leven ruim 200.000 mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking. Schoonmaken in de gehandicaptenzorg vraagt om meer dan kwalitatief goede schoonmaak. Bij Hago Zorg realiseren we ons dat als geen ander.

In een schone omgeving verblijven cliënten en bewoners aangenamer, genezen ze sneller en herstellen ze beter. Mensen met een beperking moeten kunnen leven zoals zij dat willen. De maatschappij wordt steeds complexer en dat betekent dat de hulpvraag is veranderd. Hago Zorg zet zich samen met de instellingen voor gehandicaptenzorg in om dat doel te bereiken.

Als schoonmaakdienstverlener zijn wij in de eerste plaats verantwoordelijk voor een hygiënisch schone omgeving. Een bijzondere manier om nóg meer verschil te maken, is het betrekken van cliënten en bewoners bij het schoonmaakproces. Als zij namelijk hun talenten benutten, doet dat ontzettend veel voor hun eigenwaarde. Hun samenwerking met onze medewerkers is daarmee niet alleen een activiteit waar ze naar uitkijken, maar ook iets wat echt een verschil maakt in hun leven. Zo helpen cliënten van Koraal bijvoorbeeld bij het doen van de was. Tevens verzorgen we een module schoonmaaktechnieken voor cliënt-studenten die worden opgeleid tot Woonhulp. Ook zijn er voormalige cliënten die nu werkzaam zijn als schoonmaakmedewerker bij Hago Zorg. Zo brengen we positieve impact op ieder mens in de zorg.

Bekijk dienstverlening Contact
Hago Zorg Gehandicaptenzorg Positieve Impact

Onze diensten

 • Schoonmaak
  In een schone omgeving verblijven mensen aangenamer, genezen ze sneller en herstellen ze beter.
 • Zorgondersteuning
  Op deze manier dragen wij bij aan het verkleinen van het personeelstekort in de zorg.
 • Facilitaire ondersteuning
  Optimalisatie van processen en facilitaire logistiek.
 • Innovaties
  Slimmer organiseren van ondersteunende processen door de juiste combinatie van technologie en mensen.

Verhaal uit de praktijk

Iedere dag zorgen wij samen met de cliënten van Koraal voor een schone en veilige omgeving. Wij noemen dit inclusiviteit. Zo brengen wij positieve impact op ieder mens in de zorg.

In Nederland leven ruim 200.000 mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking. Als schoonmaakdienstverlener zijn wij in de eerste plaats verantwoordelijk voor een hygiënisch schone omgeving. Een bijzondere manier om nóg meer verschil te maken, is het betrekken van cliënten en bewoners bij het schoonmaakproces. Als zij namelijk hun talenten benutten, doet dat ontzettend veel voor hun eigenwaarde. Hun samenwerking met onze medewerkers is daarmee niet alleen een activiteit waar ze naar uitkijken, maar ook iets wat echt een verschil maakt in hun leven.

"Inclusiviteit is voor ons dat we niet alleen maar schoonmaken bij onze klanten maar dat we ook kijken wat we met hun cliënten samen kunnen doen", licht Patrick de Gram, Zorgcategoriemanager bij Hago Zorg toe. "Een mooi voorbeeld daarvan is bij Koraal het wasproces waarbij cliënten ons helpen bij het doen van de was. Zo zorgen we met elkaar voor een leuke invulling van de dag."

Vraag het Patrick

Meer weten?

Als Zorgcategoriemanager GGZ & Gehandicaptenzorg denk ik proactief mee over hoe wij de zorgorganisatie maximaal kunnen ondersteunen. Ik vind het bijzonder eervol om voor deze kwetsbare groep van patiënten, cliënten en bewoners een veilige en schone omgeving te creëren.

Neem contact op
Patrick De Gram Zorgcategoriemanager Gehandicaptenzorg GGZ Hago Zorg