Ziekenhuizen

Schoonmaak en hygiëne zijn in ziekenhuizen van levensbelang. Bij Hago Zorg realiseren we ons dat als geen ander. Met onze jarenlange ervaring en bewezen aanpak zijn wij expert op het gebied van preventie, inperking en bestrijding van bacteriën en virussen.

Een hygiënisch schone zorgomgeving is een vereiste voor een gezond, veilig en aangenaam verblijf in een ziekenhuis. Het is van groot belang dat infecties voorkomen en waar nodig bestreden worden. Daarnaast dienen de technische en hygiënische schoonmaakkwaliteiten gewaarborgd te zijn. Met onze kennis, onze ervaring én onze mensgerichte aanpak – zowel intern als extern – helpen we ziekenhuizen heel gericht om het verschil te maken: bij hun patiënten, bij hun medewerkers en bij hun gasten.

Onze schoonmaakmedewerkers zijn niet zo maar schoonmaakmedewerkers. De getalenteerde schoonmaakmedewerkers van Hago Zorg ontzorgen de zorg door o.a. taken over te nemen en te verrichten in het ritme van de patiënt en de zorg. De inzet van gastvrije schoonmaakmedewerkers versterkt de beleving van de healing environment. Zo brengen we positieve impact op ieder mens in de zorg.

Bekijk dienstverlening Contact
Hago Zorg Academisch Ziekenhuis Positieve Impact

Onze diensten

 • Schoonmaak
  In een schone ziekenhuisomgeving verblijven patiënten aangenamer, genezen ze sneller en herstellen ze beter.
 • Zorgondersteuning
  We nemen taken van zorgprofessionals over zodat zij meer tijd hebben voor hun kerntaken.
 • Facilitaire ondersteuning
  Bijvoorbeeld catering, interne verhuizingen en beddenlogistiek. Zo realiseren we een optimale facilitaire logistiek binnen het ziekenhuis.
 • Innovaties
  Slimmer organiseren van ondersteunende processen in het ziekenhuis door de juiste combinatie van technologie en mensen.

Verhalen uit de praktijk

Facilitaire Ondersteuning Dienstverlening Hago Zorg
De 5 zorgcategorieën

Hago Zorg ondersteunt helicrew MCL

In Nederland hebben we 4 traumahelikopters en 2 SAR-helikopters. Het helidek van Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is 24 uur per dag en 7 dagen in de week open. Hago Zorg biedt facilitaire ondersteuning aan de helicrew als Helidek Assistant (HDA).
Hago Zorg ondersteunt helicrew MCL
Sebastiaan En Grietje Samen Houten Wand
De 5 zorgcategorieën

Belofte maakt schuld

Rijnstate, ziekenhuis in Arnhem heeft gekozen om het contract met Hago Zorg te verlengen. Dit artikel vertelt hoe het proces, van deze niet alledaagse verlenging, voor minimaal twee jaar tot stand is gekomen.
Belofte maakt schuld
Slimme Zorgondersteuning
Innovatieve dienstverlening

Track & trace verlaagt de werkdruk voor OK-personeel

“Met deze nieuwe technologische toepassing zijn schoonmakers in staat het primaire proces in de OK te ondersteunen en taken over te nemen van OK-assistenten.” Sjoerd Dijkstra, zorgcategoriemanager van Hago Zorg, zegt het vol overtuiging. “Onze mensen doen de reiniging in de operatiekamer al, en track en trace zorgt ervoor dat ze ook het preparen voor de volgende operatie erbij kunnen doen.”
Track & trace verlaagt de werkdruk voor OK-personeel
Vraag het Rita

Meer weten?

Als Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen adviseer ik over innovatieve dienstverleningsmodellen met als doel de zorg maximaal te ondersteunen. Ik streef ernaar om onze dienstverlening zo in te richten dat onze medewerkers hun talent in kunnen zetten en een betekenisvolle baan hebben. Én daarbij dat onze opdrachtgevers dag in dag uit de toegevoegde waarde van Hago Zorg ervaren. 

Neem contact op
Rita Brouwer Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen