Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een belangrijk uitgangspunt van het duurzaamheidstreven van Hago Zorg. Zo is duurzaamheid opgenomen als primair thema in ons duurzaamheidsbeleid. MVO staat voor maatwerk en ontwikkeling, voor regelmatig afstemmen met je stakeholders, werken aan doelstellingen, bereiken van resultaten en implementeren van verbeteringen.

Hago Zorg is van mening dat mensen de bouwstenen zijn van de organisatie. Hun kwaliteiten en motivatie dragen bij aan waar we vandaag de dag als organisatie staan. Het opleiden en aandacht hebben voor medewerkers zijn belangrijke speerpunten binnen Hago Zorg. Om gezamenlijk te investeren dragen we met elkaar bij om elkaar blijvend te inspireren en ook te laten participeren. Zo heeft Hago Zorg in juni 2018 de Aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen behaald. Op deze manier blijft Hago Zorg als familiebedrijf voortbestaan!

Wij zijn ISO 9001 en 14001 gecertificeerd. Wil je weten hoe wij verantwoord ondernemen hebben ingevuld? Bekijk dan onze beleidsverklaring. Bekijk ook onze zelfverklaring ISO 26000.

Duurzaam personeelsbeleid

Bij Hago Zorg staan Vakmanschap, Interactie en Plezier centraal. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers niet alleen beschikken over de vereiste vakinhoudelijke kennis, maar ook dat er interactie is tussen hen, de opdrachtgever, zorgmedewerkers en patiënten en cliënten. Wij willen dat onze mensen zich prettig voelen op hun werkplek. We zijn dan ook zuinig op onze mensen, bieden hen ruimte om zich te ontwikkelen en hanteren een coachende leiderschapsstijl. 

Onze medewerkers volgen binnen twee maanden via E-learning de basisinstructie, als voorbereiding op de Basisopleiding die zij binnen één jaar na aanname volgen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers diverse aanvullende vakinhoudelijke opleidingen, zoals cleanroomtrainingen en opleidingen in OK- en Cytostaticareiniging. 

Daarnaast bieden wij ook mogelijkheden voor onze mensen om zich op persoonlijk gebied te ontwikkelen. Om te begrijpen waarom je je werk op welke manier moet uitvoeren, is kennis van de Nederlandse taal bijvoorbeeld van groot belang. Daarom bieden wij onze medewerkers kosteloos Nederlandse taaltrajecten aan. Dit wordt zo goed ontvangen, dat wij in april 2014 in aanwezigheid van Hare Majesteit Konining Máxima het 1000ste taalcertificaat binnen de branche aan onze medewerkers mochten uitreiken. 

Download hier de cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf 2017 - 2018.

 

Deel dit artikel: