NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
Hago Zorg Smart Logistics 01
11-04-2023

Nu al indrukwekkend resultaat van pilot Slimme Logistiek

Hand in hand voor een betere wereld. Eén van de beloftes binnen de strategische thematiek die Hago Zorg claimt. Sjoerd Dijkstra, directeur Marketing, Innovatie en Commercie a.i. bij Hago Zorg, deelt de eerste resultaten van een in januari gestarte pilot. “Vanuit de werkgroep Milieu & Duurzaamheid hebben we verschillende acties bepaald. Inmiddels voeren we al maanden onderzoek uit met als doel het aantal leveringen van schoonmaakmiddelen en materialen te minimaliseren. En daarmee dus onze CO² uitstoot te verlagen. Dit onderzoek doen we samen met ons zusje Alpheios. De eerste resultaten beloven heel wat. En dat bedoel ik positief!”

Over de pilot

“Je moet ergens beginnen”, gaat Sjoerd verder. “We selecteerden vanuit verschillende zorgcategorieën en regio's drie klanten: GGZ instelling Arkin, Ouderenzorgorganisatie Coloriet en Academisch ziekenhuis Radboudumc. We brachten de frequentie, de bestelhistorie én de inhoud van de leveringen in kaart. Door nieuwe procesafspraken op deze locaties (onder andere op basis van data-analyses van de bestelhistorie), door het sturen op bestelgedrag én optimaal voorraadbeheer zien we nu al een veelbelovend resultaat. Namelijk een gemiddelde reductie van het aantal leveringen van -47% ten opzichte van 2021 over dezelfde periode.”

De cijfers

"Concreet hebben we 375 fysieke leveringen gereduceerd. Als je hiervan een inschatting maakt met de CO² milieubarometer als vertrekpunt, dan zie je mooie cijfers. En kunnen we een voorzichtige inschatting maken dat we zo’n 7.500 kilometer hebben vermeden. Dat staat voor zo’n 5.685 kg CO² reductie.

Alle learnings gebruiken we om ons proces verder te optimaliseren en om te zetten naar een betere werkwijze voor heel Hago Zorg. Met kleine wijzigingen en extra focus valt er nog veel meer te behalen, daar zijn we van overtuigd", sluit Sjoerd af. “Met dit soort kleine initiatieven gaan we echt ‘Hand in hand voor een betere wereld’. Ik word er blij van!”

Smart Logistics Slimme Logistiek Hago Zorg

Meer blogs

Alles Over Schone Bedden
Innovatieve dienstverlening

Clean Beds on Demand

De zorg draait om mensen. Zorgprofessionals doen hun uiterste best patiënten, cliënten en bewoners zo goed mogelijk te verzorgen. Dag in dag uit. Dit wordt steeds uitdagender nu de bevolking in Nederland vergrijst, terwijl het personeelstekort in de zorg stijgt. Logistieke processen zó inrichten dat de zorg optimaal verleend kan worden wordt daarmee steeds belangrijker. Dankzij onze jarenlange ervaring in de zorg weten wij meer te bieden dan onze schoonmaakwerkzaamheden.
10-09-2019
1 min.
Efficiënter Werken
Innovatieve dienstverlening

Efficiënter werken bij Sevagram

Steeds vaker is bij zorgorganisaties het grote vraagstuk hoe ze als organisatie nóg efficiënter kunnen functioneren om het personeelstekort te beperken. Dat vraagt om juiste inzichten in functionaliteit en uitvoering van taken van zorgmedewerkers. Eén van de manieren om inzicht te krijgen, is het door ons laten afnemen van een Multi Moment Opname (MMO).
09-01-2020
1 min.
Slimme Zorgondersteuning
Innovatieve dienstverlening

Track & trace verlaagt de werkdruk voor OK-personeel

“Met deze nieuwe technologische toepassing zijn schoonmakers in staat het primaire proces in de OK te ondersteunen en taken over te nemen van OK-assistenten.” Sjoerd Dijkstra, zorgcategoriemanager van Hago Zorg, zegt het vol overtuiging. “Onze mensen doen de reiniging in de operatiekamer al, en track en trace zorgt ervoor dat ze ook het preparen voor de volgende operatie erbij kunnen doen.”
15-07-2020
2 min.