Best Practice Award Hago Zorg 1
12-01-2024

Van schoonmaken naar samen zorgen

In 2031 zal het tekort aan zorgpersoneel naar verwachting oplopen naar 135.000 werknemers. De oplossing lijkt eenvoudig: er moet meer personeel bij. “Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn,” vertelt Peter Paul Wiegmans, algemeen directeur Hago Zorg. “De innovatieve dienstverlening van Hago Zorg onder de naam capacityd®, bewijst dit. In Maasstad ziekenhuis in Rotterdam hebben onze schoonmaak- en servicemedewerkers extra betekenisvolle taken gekregen. Hiermee ondersteunen ze dagelijks de zorgprofessionals. Zo krijgen die meer tijd voor de patiënt, begeleiding, scholing etc. Op deze manier leveren we een maatschappelijke bijdrage.”

Met dit verhaal uit de praktijk werd Hago Zorg in 2023 verkozen tot finalist van de Best Practice Award. Deze award is een initiatief van de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag. 

Medewerkers vertellen

Fotobron: Baggr | Studio Reyneveld

Meer blogs

Hago Zorg Smart Logistics 01
Innovatieve dienstverlening

Nu al indrukwekkend resultaat van pilot Slimme Logistiek

Hand in hand voor een betere wereld. Eén van de beloftes binnen de strategische thematiek die Hago Zorg claimt. Sjoerd Dijkstra, directeur Marketing, Innovatie en Commercie a.i. bij Hago Zorg, deelt de eerste resultaten van een in januari gestarte pilot.
11-04-2023
1 min.
Hago Zorg Maasstad Ontzorg De Zorg 1
Innovatieve dienstverlening

Pilot 'Ontzorg de Zorg': de zorg krijgt tijd terug

Het Maasstad Ziekenhuis en Hago Zorg werken al ruim 30 jaar samen. Samen zagen we dat de taakverdeling tussen zorg en schoonmaak efficiënter kon. Dit inzicht leidde tot de pilot Ontzorg de Zorg. De zorgprofessional heeft 45 minuten extra per dag en beoordeelt de pilot met een 8,3!
29-03-2022
2 min.
Lotte Huizinga Business Proces Analist Hago Zorg 1
Innovatieve dienstverlening

Innovaties van morgen door (afstudeer)onderzoeken Technische bedrijfskunde bij Hago Zorg

Het is te makkelijk om enkel cijfers voor waarheid aan te nemen. Het is zoveel meer. Alleen dan ontdek je de kansen die morgen omgezet kunnen worden in spraakmakende innovaties!
04-11-2021
2 min.