De preventie van legionella kost de technische dienst of zorgmedewerkers in een zorgomgeving vaak veel tijd. Daarom heeft Hago Zorg in samenwerking CAG AMned een efficiënte oplossing ontwikkeld: ZuiverH2O!

Medewerkers van Hago Zorg die in een zorginstelling of ziekenhuis aanwezig zijn voor schoonmaakwerkzaamheden, worden door CAG AMned opgeleid. Hiervoor ontvangen zij een VOP certificaat. Zo voeren zij de beheersmaatregelen ter preventie van legionella gediplomeerd uit en ontzorgen zo de zorglocatie of het ziekenhuis.

Legionellabacterie

De legionellabacterie ontstaat in stilstaand warm water met een temperatuur van 25 tot 55ºC. Onder de 25 graden kan de bacterie zich niet vermenigvuldigen en boven de 60 graden wordt de bacterie gedood. Je kunt besmet raken door het inademen van zeer kleine druppeltjes besmet water die in de lucht zijn verspreid. Je kunt niet besmet raken door het drinken van water.

Evelien van Zon Sales manager Hago Zorg

Vraag het Evelien

Benieuwd wat Hago Zorg voor jouw organisatie kan betekenen? Evelien denkt graag vrijblijvend met je mee. Stuur een bericht en zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op

Deel dit artikel: