GGZ - Geestelijke gezondheidszorg

Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische problemen. Deze mensen krijgen passende hulp via de huisarts of de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). In een schone omgeving verblijven mensen aangenamer, genezen ze sneller en herstellen ze beter. Bij Hago Zorg realiseren we ons dat als geen ander.

Er werken in Nederland zo’n 89.000 medewerkers in de GGZ. Zij verlenen zorg aan bijna één miljoen mensen per jaar. Net als de GGZ-instellingen geloven wij dat naast goede zorg ook een plezierige omgeving helpt bij het herstel van de bewoner en cliënt. Met onze kennis, onze ervaring én onze mensgerichte aanpak – zowel intern als extern – helpen we onze klanten heel gericht om het verschil te maken: bij hun bewoners en cliënten, bij hun medewerkers en bij hun gasten.

Veiligheid is een actueel thema binnen de GGZ. Momenteel staan er 37.750 mensen op de wachtlijst voor specialistische geestelijke gezondheidszorg. Samen met onze klanten kijken we naar de juiste manier om hiermee om te gaan. We trainen onze schoonmaakmedewerkers in weerbaarheid. Op deze manier kunnen ze beter omgaan met lastige situaties en zorgen voor de-escalatie bij agressie. Veiligheid is binnen de GGZ een belangrijk onderwerp. Waar nodig trekken we samen op met de zorg en delen ervaringen om van te leren. Zo brengen wij positieve impact op ieder mens in de zorg.

Bekijk dienstverlening Contact
Hago Zorg Ggz Positieve Impact

Onze diensten

 • Schoonmaak
  In een schone omgeving verblijven mensen aangenamer, genezen ze sneller en herstellen ze beter.
 • Zorgondersteuning
  Op deze manier dragen wij bij aan het verkleinen van het personeelstekort in de zorg.
 • Facilitaire ondersteuning
  Optimalisatie van processen en facilitaire logistiek.
 • Innovaties
  Slimmer organiseren van ondersteunende processen door de juiste combinatie van technologie en mensen.

Verhalen uit de praktijk

Foto Bordje Moestuin
De 5 zorgcategorieën

Moestuin geopend bij Rintveld (Altrecht) voor bewustwording en gezonde voeding

Mensen met een ernstige en complexe psychiatrische ziekte kunnen bij zorgorganisatie Altrecht terecht voor specialistische behandeling. Eén van die locaties van Altrecht is Rintveld. Hier weten ze als geen ander dat eetstoornissen ernstige aandoeningen zijn met een grote impact. Rintveld is een TOPGGz afdeling. Dat betekent dat zij gespecialiseerd zijn op het gebied van (diagnostiek en behandeling van) eetstoornissen.
Moestuin geopend bij Rintveld (Altrecht) voor bewustwording en gezonde voeding
Veiligheid
De 5 zorgcategorieën

Veiligheid als dagelijks agendapunt

De belangrijkste taak van GGZ-instellingen is het leveren van kwalitatief goede en veilige zorg aan cliënten en bewoners waarbij gastvrijheid niet uit het oog wordt verloren. Als schoonmaakdienstverlener binnen GGZ-instellingen vinden wij het belangrijk om hier op te anticiperen.
Veiligheid als dagelijks agendapunt
Vraag het Patrick

Meer weten?

Als Zorgcategoriemanager GGZ & Gehandicaptenzorg denk ik proactief mee over hoe wij de zorgorganisatie maximaal kunnen ondersteunen. Ik vind het bijzonder eervol om voor deze kwetsbare groep van patiënten, cliënten en bewoners een veilige en schone omgeving te creëren.

Neem contact op
Patrick De Gram Zorgcategoriemanager Gehandicaptenzorg GGZ Hago Zorg