OK-reiniging

Schone operatiekamers zijn van levensbelang voor patiënten. Niet voor niets heeft Hago Zorg zich gespecialiseerd in het reinigen van dergelijke, specifieke ruimtes. Onze medewerkers kennen als geen ander de risico’s van onvoldoende hygiëne en onzorgvuldige schoonmaak. Zij spelen daar vakkundig op in. Van advies tot uitvoering, Hago Zorg opereert als een veelzijdige, facilitaire spil in jouw organisatie.

Onze OK-reiniging is gebaseerd op twee uitgangspunten: het voorkomen van infecties en het zorgen voor veiligheid. Deze vormen de basis voor de methoden en programma’s die Hago Zorg inzet.

Contact
Academische Ziekenhuizen

Onze werkwijze

1. Voorkomen van infecties

Intensieve reiniging voorkomt infecties binnen de OK. Hago Zorg hanteert eenduidige en goed gestructureerde werkprocedures die aansluiten op uw protocollen. Onze werkwijze is gebaseerd op kennis van professionals en wettelijke richtlijnen uit de gezondheidszorg (NVZ en WIP). Onze werkmethoden houden we up-to-date door ze continu aan nieuwe ontwikkelingen, richtlijnen en inzichten te toetsen.

2. Creëren van een veilige OK

Onze medewerkers krijgen een opleiding voor werken binnen een operatiekamer. Daar leren zij de basisprincipes ter voorkoming van verspreiding en het verminderen van micro-organismen.

Onze OK diensten

Wij denken graag mee over de uitvoering van het totale schoonmaaktraject binnen het OK-complex of de polikliniek. Wij beschikken over een vakkundig adviesteam dat jou graag met raad en daad bijstaat. Bovendien nemen wij de zorg voor het complete schoonmaaktraject in de OK’s uit handen. Maar ook voor deeltrajecten, zoals basis- of tussenreiniging, desinfectie of eindschoonmaak ben je bij ons aan het juiste adres.

Verhaal uit de praktijk

Opleiding OK reiniging

Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid voor het reinigen van een OK. Zo bieden we niet alleen kwalitatief goede dienstverlening, maar bieden we onze medewerkers ook doorgroeimogelijkheden.

Avi Benimadho werkt al meer dan tien jaar als schoonmaakmedewerker in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). “OK's schoonmaken: daar droomde ik stiekem wel een beetje van”, vertelt Avi. “Als de lat ergens hoog ligt, dan is het daar wel." Nu is hij een bekend gezicht op de OK in het LUMC. "Mede dankzij mijn inzet kunnen er weer mensen geopereerd worden. Ik ben dan misschien geen dokter, maar ik draag wél bij aan het herstel van andere mensen.”

Lees het verhaal
Hago Zorg Schoonmaken Ok
Meer weten?

Vraag het Evelien

Benieuwd wat Hago Zorg voor jouw organisatie kan betekenen? Evelien denkt graag vrijblijvend met je mee. Stuur een bericht en zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op
Evelien Van Zon Sales Manager Hago Zorg