Outbreak control

Een uitbraak van infecties kan binnen een zorgomgeving voor vervelende en soms levensbedreigende situaties zorgen. Wij zijn gespecialiseerd in het voorkomen, inperken en bestrijden van besmettingen. Bij een infectie uitbraak zorgen wij dat de hygiëne weer zo snel mogelijk voldoet aan de geëiste normen en richtlijnen.

Bij infectie-uitbraken geldt: snel handelen en het werk van het zorgpersoneel zo min mogelijk verstoren. Daarbij verliezen we de aandacht voor het welzijn van patiënten, cliënten, bewoners en medewerkers niet uit het oog. Een uitbraak doet zich altijd onaangekondigd voor. Om ervoor te zorgen dat we elke uitbraak snel en naar tevredenheid oplossen, werken wij met een vast team en protocol dat met de zorginstelling en hun protocollen is afgestemd. Dit betekent dat wij 24/7 telefonisch bereikbaar zijn en altijd binnen de vereiste tijden ter plaatse zijn.

Stappen bij een calamiteit

Onze teamleider schakelt direct na het binnenkomen van de melding met onze medewerkers en bepaalt of opschalen naar een volgende flexibele schil noodzakelijk is. Verantwoordelijkheden leggen we daarbij het liefst zo laag mogelijk in onze organisatie, zodat er altijd een beslissingsbevoegd contactpersoon aanwezig is en de zelfredzaamheid van ons team zo groot mogelijk is.

Rivm Partner

Bestrijding MRSA-bacterie

MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus aureus) is een bacterie die ongevoelig (resistent) is voor de meeste, gangbare antibiotica. Daardoor is deze moeilijk te bestrijden. Besmetting met MRSA is vooral gevaarlijk voor mensen met een ernstig verminderde weerstand. Voor zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, vormt de bacterie dus een grote bedreiging. Wij helpen besmetting te voorkomen en te bestrijden.

Meer over MRSA bestrijding
Infectiepreventie Legionella Hago Zorg 2

Ebolabestrijding

Is er sprake van een vermoedelijke ebolabesmetting? Dan is snelle reiniging en desinfectie van groot belang om verdere verspreiding te voorkomen. Het desinfectieteam van Hago Zorg helpt jou om de situatie zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen. Zij zijn binnen zes uur ter plaatse om de noodzakelijke handelingen op de juiste wijze uit te voeren.

Meer over Ebolabestrijding
Ebola Uitbraak Schoonmaak Diensten
Meer weten?

Vraag het Evelien

Benieuwd wat Hago Zorg voor jouw organisatie kan betekenen? Evelien denkt graag vrijblijvend met je mee. Stuur een bericht en zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op
Evelien Van Zon Sales Manager Hago Zorg