Infectiepreventie

Een uitbraak van infecties kan binnen een zorgomgeving voor vervelende en soms levensbedreigende situaties zorgen. Het is dan ook van cruciaal belang om de kans op een infectie uitbraak in een ziekenhuis of zorgorganisatie tot een minimum te beperken.

In de keten van infectiepreventie kennen we preventie, inperking en bestrijding als fases waarin de besmetting kan uitgroeien tot een uitbraak. Hago Zorg ziet infectiepreventie als een schaakspel en kent het spel als geen ander. Strategisch denken, goed georganiseerd de juiste stap zetten, constant analyseren en telkens drie stappen vooruitdenken. Altijd voorkomen is niet realistisch, maar altijd in control zijn wel.

7 schakels om de kans op een uitbraak tot een minimum te beperken

Infectiepreventie programma

De medewerkers van Hago Zorg zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van een zorgomgeving waarbij infecties geen kans krijgen. Onze dienstverlening wordt continu verbeterd op basis van nieuwe ontwikkelingen, inzichten en richtlijnen. Wij voorkomen infecties met ons "Infectiepreventie Programma".

Dit is een gesloten keten van zeven schakels waarmee de kans op infectie uitbraken tot een minimum worden beperkt. De zeven schakels zijn: risico-inventarisatie, registratie, methoden & materialen, communicatie, kennis & opleiding, mensen en kwaliteitsborging. De schakels worden ingevuld in samenspraak met de zorgorganisatie. Door onze dienstverlening naadloos aan te sluiten op de protocollen en richtlijnen van de zorgorganisatie, minimaliseren we samen de kans op een uitbraak.

Infectiepreventie Legionella Hago Zorg 2

Zo doen we dat

Wij zijn ervan overtuigd dat door het bouwen van bruggen tussen alle disciplines in de keten van infectiepreventie én het brengen van specialistische kennis een schone en veilige zorgomgeving wordt gerealiseerd. Met goede infectiepreventie wordt verdere verspreiding van resistente bacteriën voorkomen. Hoe meer infecties worden voorkomen des te lager ook het antibioticumgebruik. Hoe doen wij dat:

 • Verbinden
  Verbinden door partnerschap en goede samenwerking met zorgorganisaties. Wij maken goede afspraken die aansluiten op jullie zorgproces. Samen stemmen wij onze werkzaamheden af op de werkzaamheden binnen jullie zorgorganisatie.
 • Vertalen
  Vertalen van de protocollen en richtlijnen van de zorgorganisatie, zoals bijvoorbeeld de WIP-richtlijnen, naar onze eigen werkprogramma’s. Doordat wij goed op de hoogte zijn van de geldende richtlijnen en protocollen in jullie zorgorganisatie, sluit onze dienstverlening hier naadloos op aan.
 • Versterken
  Versterken van het infectiepreventiebeleid van jullie zorgorganisatie, ondersteund met onze eigen expertise. Door onze mensen op te leiden en op de hoogte te houden van ontwikkelingen in jullie zorgorganisatie, zorgen wij dat we een aanvulling zijn. Zo kunnen wij onze dienstverlening te allen tijde complementair stellen aan de werkwijzen van jullie organisatie.
 • Voorkomen
  Voorkomen dat een infectieschakel doorbroken wordt. Als ervaren en gecertificeerd bedrijf weten wij met onze kennis en de rol die wij hebben als schoonmaakspecialist in de zorg wat het belang is van goede schoonmaak in zorgorganisaties. Schoonmaken is een vak!
 • Verhelpen
  Verhelpen door adequaat te handelen om infectie-uitbraken snel op te lossen of in te perken. Indien nodig kan Hago Zorg hulp inschakelen van haar zusterbedrijven.
Legionellapreventie
Legionellapreventie

Een besmetting met de legionellabacterie kan voor vervelende en soms levensbedreigende situaties zorgen.

Lees meer over zuiver H2O
Alles Over Schone Bedden
Alles over schone bedden

De reiniging van bedden en matrassen speelt een belangrijke rol als het gaat om infectiepreventie.

Meer over Clean Beds on Demand
Coronavirus 2
Coronavirus

Het belang van goed schoonmaken bij corona

Lees meer
Meer weten?

Vraag het Evelien

Benieuwd wat Hago Zorg voor jouw organisatie kan betekenen? Evelien denkt graag vrijblijvend met je mee. Stuur een bericht en zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op
Evelien Van Zon Sales Manager Hago Zorg