Een cleanroom is een omgeving speciaal ontworpen om besmetting van het product(proces) of het onderzoek wat daar plaatsvindt te voorkomen, te beperken maar bij voorkeur uit te sluiten. In de zorg worden cleanrooms met name ingezet bij de productie van geneesmiddelen.

De steeds strengere kwaliteitseisen in de medische industrie vereisen strengere omgevingseisen tijdens de productie van medicijnen met als gevolg de toenemende behoefte om deze productie binnen een gecontroleerde omgeving te laten gebeuren. Dit verklaart waarom het gebruik van cleanrooms de afgelopen jaren is toegenomen.

Het beschikbaar houden van een cleanroom vereist een gedegen reiniging en desinfectie vraagt in cleanrooms om kennis en discipline van alle betrokkenen, dus zeker van onze schoonmaakmedewerkers. Het schoonmaken is daarom een proces waar voortdurend aandacht op gevestigd wordt.

Onze werkwijze
Het reinigen van cleanrooms gebeurt bij Hago Zorg conform de wettelijke Current Good Manufacturing Practice (GMP) regelgeving. De GMP beschrijft verplichtingen ten aanzien van procedures voor hygiëne, registraties en voorwaarden. Dit is onze basis, samen met de voorgeschreven protocollen en onze ervaring krijgen wij het juiste werkprogramma.

Gecertificeerde schoonmakers staan garant voor goede kwaliteit
Reiniging vraagt om goede instructies en duidelijke afspraken voor alle medewerkers die werkzaam zijn in een cleanroom, zowel uitvoerende als ondersteunende medewerkers. Wij besteden veel aandacht aan het opleiden van onze medewerkers en werken hiervoor samen met verschillende partijen op het gebied van farmaceutische reiniging. Dit waarborgt de kwaliteit van onze schoonmaakdienstverlening.  

Evelien van Zon Sales manager Hago Zorg

Vraag het Evelien

Benieuwd wat Hago Zorg voor jouw organisatie kan betekenen? Evelien denkt graag vrijblijvend met je mee. Stuur een bericht en zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op
Deel dit artikel: