Hago Zorg Radboudumc 8R0A3614 HR
01-12-2023

“Dit is een lichtpuntje in mijn dag”

“Met onze handen brengen we positieve impact op ieder mens in de zorg. Vandaag doen we dat met muziek. Speciaal voor u.” Bezoekers en patiënten van Radboudumc lezen deze tekst, terwijl ze onbewust al mee neuriën met “Que sera, sera”. Een glimlach verschijnt op hun gezicht. Voor Hago Zorg en zangeres Frédérique inmiddels een bekende reactie, al went het nooit. Gelukkig maar.

Maar hoe meet je die positieve impact dan?

Zomaar een paar voorbeelden:

  • Een moeder loopt achter een rolstoel met daarin haar zoon. Hij heeft een geestelijke beperking en is overstuur. Even blijven ze staan bij de piano. De jongen kalmeert en de moeder ontspant zichtbaar. Ze lacht dankbaar naar de zangeres.
  • Een meneer maakt van de pauze tussen twee liedjes gebruik om Frédérique te bedanken: “Je bent een lichtpuntje van mijn dag!”
  • Op het bankje zit een mevrouw. Haar schouders schudden van verdriet. Een arm wordt spontaan om haar heen geslagen. Ze vertelt dat ze een heel verdrietig jaar achter de rug heeft. Dat de muziek haar raakt, recht in het hart. En dat het oplucht om haar tranen even de vrije loop te laten, omgeven door warme klanken.
  • Een oudere dame loopt met haar rollator langs. Iemand vraagt of ze de muziek ook zo mooi vindt. Ze antwoordt: “Als je ervan houdt wel!” En licht dan toe: “Het is niet mijn muziek, ik houd van volksdansen. Dus als Frédérique daar iets van kan spelen …?”
Belangrijk

Myrthe Ex, klantmanager Hago Zorg: “Ook voor ons is dit belangrijk. Onze service- en schoonmaakmedewerkers doen met hun handen meer dan alleen schoonmaken. Wat extra aandacht geven, een begrijpend kneepje in een schouder of ‘gewoon’ een handje helpen. En Frédérique sluit zich daar inmiddels helemaal bij aan. Haar handen én stem maken zo’n enorme impact op iedereen die haar hoort. Je voelt de positieve impact en dat is waar we voor staan bij Hago Zorg”.

Hago Zorg Radboudumc 8R0A3561 HR

Meer nieuws

Hagozorg Frederique 5 Maart
De 5 zorgcategorieën

Ook dit jaar verbindt muziek

1 min.
Hago Zorg Gehandicaptenzorg Positieve Impact
Organisatie, De 5 zorgcategorieën

Jaaroverzicht 2023

< 1 min.
Dosocial Jubileum Hago Zorg 2
De 5 zorgcategorieën

Videoterugblik 10 jaar DoSocial

< 1 min.