Friss De Hagodis Hago Zorg Spaarne Gasthuis 1
01-06-2023

Friss de Hagodis bezoekt zieke kinderen in Spaarne Gasthuis: "Wat is hij leuk!"

De missie van Hago Zorg is ‘Positieve impact op ieder mens in de zorg’. We vinden dat ook kinderen die zorg nodig hebben extra aandacht verdienen. In 4 van onze 5 zorgcategorieën komen we hen tegen. Een positieve afleiding heeft een gunstig effect. Door hen te laten lachen, vergeten ze even dat ze ziek zijn. En dat kan niemand beter dan Friss, de Hagodis. Vorige week bezocht hij de kinderverpleegafdeling in het Spaarne Gasthuis in Haarlem.

Glimlach

Niet alleen kinderen, maar ook hun ouders genoten van de aanwezigheid van Friss. Hij leidde hen even af van de soms pijnlijke en verdrietige situatie waarin ze zich bevinden. Dit deed hij door te ‘helpen’ met schoonmaken waarbij ‘ongelukjes’ met zijn magische sop werden weggewerkt. Bij zijn vertrek namen ze de kleurplaat, potloodjes en memoryspelletje van Friss met een lach op hun gezicht aan.

Waardevol

Yvonne Butter, Klantmanager Hago Zorg: “De kinderen liggen hier met een nare reden. De onderzoeken zijn nodig, maar niet fijn. Iemand zei: “Als ouder sta je soms toch met je mond vol tanden over het ‘waarom dan’. Friss is zo leuk, je vergeet even alles om je heen.” En ook ik genoot net zo hard mee van het enthousiasme dat Friss bracht."

Friss De Hagodis Hago Zorg Spaarne Gasthuis 1
Friss De Hagodis Hago Zorg Spaarne Gasthuis 3
Friss De Hagodis Hago Zorg Spaarne Gasthuis 2

Meer nieuws

Hagozorg Frederique 5 Maart
De 5 zorgcategorieën

Ook dit jaar verbindt muziek

1 min.
Hago Zorg Gehandicaptenzorg Positieve Impact
Organisatie, De 5 zorgcategorieën

Jaaroverzicht 2023

< 1 min.
Dosocial Jubileum Hago Zorg 2
De 5 zorgcategorieën

Videoterugblik 10 jaar DoSocial

< 1 min.