Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 1
13-07-2023

"Friss de Hagodis is wel eeuwig schattig, hoor!"

De spanning was nadrukkelijk voelbaar op de kinderafdelingen van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Ook de zorgprofessionals stootten elkaar verwachtingsvol aan met een lach op hun gezicht. Want Friss kwam op bezoek.

Afleiding

Overal waar Friss kwam, werd heel even niet aan ziekzijn gedacht. De patiëntjes gaven verlegen een hand of vroegen om een warme knuffel. De schoenen van de aanwezige ouders kregen een Frisse schoonmaakbeurt. En de kleurplaten, potloden en memorysetjes werden blij aangepakt. Zelfs de al wat oudere kinderen grijnsden: “Friss de Hagodis is wel eeuwig schattig, hoor!”

Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 2
Waardevol initiatief

Pieter-Bas, medewerker Sophia Media van het Sophia Kinderziekenhuis: “Vaak komen we langs om te prikken of om medicijnen te geven. Dat is nodig, maar niet fijn. Daarom organiseren we veel voor de kinderen. Elke afleiding is waardevol voor hen èn voor de ouders. Vandaag was een feestje met Friss! Willem, één van de patiëntjes, is dol op schildpadden. Hij vroeg vanochtend toen hij wakker werd gelijk aan zijn vader wanneer Friss zou komen. Deze Hagodis kon er prima mee door. Geweldig!”

Positieve impact

De missie van Hago Zorg is ‘Positieve impact op ieder mens in de zorg’. Ook kinderen die zorg nodig hebben, verdienen extra aandacht. Een positieve afleiding heeft een gunstig effect. Door hen te laten lachen, vergeten ze even dat ze ziek zijn. En dat kan niemand beter dan Friss, de Hagodis.

Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 3
Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 7
Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 6
Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 4
Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 10
Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 11
Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 8
Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 5
Hago Zorg Friss De Hagodis Erasmus Sophia 9

Meer nieuws

Hagozorg Frederique 5 Maart
De 5 zorgcategorieën

Ook dit jaar verbindt muziek

1 min.
Hago Zorg Gehandicaptenzorg Positieve Impact
Organisatie, De 5 zorgcategorieën

Jaaroverzicht 2023

< 1 min.
Dosocial Jubileum Hago Zorg 2
De 5 zorgcategorieën

Videoterugblik 10 jaar DoSocial

< 1 min.