Dosocial Final Logo Outline
07-04-2021

Hago Zorg nieuwe partner van stichting DoSocial

Stichting DoSocial levert een structurele bijdrage aan een maatschappelijke beweging waarin mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. DoSocial legt haar focus op het welzijn van ouderen zodat zij op hun oude dag plezierige en minder vaak eenzame momenten beleven. “En daar willen wij als Hago Zorg graag ons steentje aan bijdragen,“

Sandra over deze samenwerking

"Als Hago Zorg willen we graag ons steentje bijdragen als het gaat om het welzijn van ouderen,“ vertelt Sandra Roso Sanchez. “Enerzijds doen we dat al door onze aanpak met die extra persoonlijke aandacht maar anderzijds zien we nog meer kansen om deze belangrijke zorgcategorie in de schijnwerpers te zetten. Samen met DoSocial gaan we meer positieve impact brengen in de ouderenzorg en streven we naar nog meer lachende gezichten. Naast dat het mooi aansluit bij onze missie staan we te popelen om natuurlijk échte activiteiten en initiatieven op te pakken.”

Pijn in het hart

“Wist je dat er in Nederland meer dan 5.5 miljoen ouderen zijn?,” stelt Vivianne van Zeestraten, Zorgcategoriemanager Ouderenzorg bij Hago Zorg. “Hiervan voelen meer dan 2.5 miljoen ouderen zich eenzaam. En ruim 500.000 ouderen geven zelf aan zich ernstig eenzaam te voelen,” gaat Vivianne verder. “Van deze aantallen schrik je toch? En eerlijk is eerlijk, ook wij voelen dit in onze dagelijkse werkzaamheden. Dit doet pijn. Juist daarom kijken we al verder dan onze schoonmaakdiensten. Even een vriendelijk en oprecht praatje, een hand op de schouder of een glimlach. Maar ook ondersteunen bij facilitaire taken als dat gewenst is. Altijd met maar één doel: onze ouderen op nummer 1. En met de initiatieven van DoSocial gaan we nog een stapje verder. Wat kijk ik er naar uit om ouderen een leuke dag te bezorgen, deelnemen aan de rally bijvoorbeeld. Ik maak mijn auto alvast schoon. Instappen maar…. ,” sluit Vivianne enthousiast af.

Daarom DoSocial

“Vivianne gaf het al aan; als Hago Zorg kijken we juist breder dan schoonmaak en denken we mee over actuele uitdagingen zoals bijvoorbeeld een personeelstekort,“ gaat Sandra verder. “Deze uitdaging uit zich in vraagstukken op het gebied van taakverdeling, zelfsturing en verantwoordelijkheden. Met onze kennis, onze ervaring én onze mensgerichte aanpak helpen we ouderenzorgorganisaties. Zo maken we heel gericht het verschil: bij de bewoners, bij de medewerkers en bij de gasten. Zowel bij Hago Zorg als bij DoSocial streven we dus naar meer lachende gezichten. Een partnership met heel ons hart was dan ook een gemakkelijke keuze. Samen gaan we ons inzetten om het welzijn van ouderen structureel te verbeteren. Hago Zorg doet mee! Wij kijken uit naar een mooie samenwerking!

Meer weten?

Lees op dosocial.nl meer informatie. Zie welke organisaties DoSocial nog meer een warm hart toedragen en welke activiteiten (na corona) op de agenda staan.

Meer nieuws

Hagozorg Frederique 5 Maart
De 5 zorgcategorieën

Ook dit jaar verbindt muziek

1 min.
Hago Zorg Gehandicaptenzorg Positieve Impact
Organisatie, De 5 zorgcategorieën

Jaaroverzicht 2023

< 1 min.
Dosocial Jubileum Hago Zorg 2
De 5 zorgcategorieën

Videoterugblik 10 jaar DoSocial

< 1 min.