Banner Handen Wassen
15-10-2019

Hoe was jij jouw handen?

Vandaag is het de Dag van het handen wassen. In onze werkomgeving, de zorg, is goede hygiëne van levensbelang. Op de juiste manier handen wassen hoort daar ook bij. Onderzoek toont namelijk aan dat 80% van de ziekteverwekkers via de handen verspreid wordt en 47% voorkomen kan worden indien de handen goed worden gewassen. De hele dag door kom je met bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers in aanraking. Via je handen kun je deze verspreiden en zo besmetting veroorzaken. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Handen wassen is in een zorgomgeving een basisvoorwaarde voor infectiepreventie. 

Banner Handen Wassen

Wat kan ik zelf doen?
Hoe vaak per dag was jij jouw handen? Was jij je handen überhaupt wel iedere dag? Je kan jouw persoonlijke hygiëne verbeteren door je handen op vaste momenten te wassen: voor het koken, na een toiletbezoek, voor het eten, na het eten, na contact met dieren, bij het verzorgen van een ziek persoon en op het werk. Heb je geen water en zeep in de buurt? Handalcohol- en gel zijn een goed alternatief om handen te ontsmetten als ze niet zichtbaar of voelbaar vervuild zijn. Bacteriën laten zowel bij koud, als warm water los. Dus kies wat jij prettig vindt. Door je handen regelmatig te wassen verhoog je jouw persoonlijke hygiëne en verklein je de kans dat iemand in je omgeving ziek wordt.

Protocol Hago Zorg
Hoe was jij jouw handen en hoe lang? Onze schoonmaakmedewerkers wassen hun handen 40 – 60 seconden op de volgende manier:

Meer nieuws

Banner Rondje GGZ
Nieuws, GGZ & Gehandicaptenzorg

Hago Zorg draagt steentje bij aan mentale gezondheid met “Rondje GGZ Oost Brabant”

28-09-2021
2 min.
Ziekenhuis Amstelland
Nieuws, Ziekenhuizen, Hago zorg

Ziekenhuis Amstelland tekent bij voor vijf jaar met Hago Zorg

16-09-2021
1 min.
Best Practice Banner 2
Nieuws, Hago zorg

Hago Zorg, Erasmus MC en Hago Nederland winnen de Best Practice Award 2021

09-09-2021
1 min.