Hago Zorg Umcg Muziek 2
25-10-2022

‘Positieve impact met Frédérique’ ontroert bezoekers en patiënten in UMCG

“Muziek ontroert, verbindt en raakt.” Na muzikale optredens onder andere bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, het Zuyderland Medisch Centrum en Altrecht bood ditmaal UMCG ruimte aan de roadshow ‘Positieve impact met Frédérique’ van Hago Zorg. De zangeres stak met haar prachtige stem en liedjes bezoekers, patiënten en zorgprofessionals een hart onder de riem.

Frédérique had, mede dankzij de goede organisatie van Vrijwilligers & Vrienden UMCG, een mooie plek in de Fonteinstraat. Mensen kwamen massaal af op de klanken. Zo kwam een verpleegster met een patiënt in een rolstoel die “even wilde kijken waar die mooie stem vandaan kwam”, videobelde een bezoeker met zijn vrouw over ‘het waanzinnige bereik van de zangeres’ en sloegen vader en dochter een stevige arm om elkaar heen terwijl ze genoten van het optreden.

Zo fijn!

Een patiënt die samen met zijn vrouw aan een tafel in het restaurant zat, was diep geraakt. “We zaten verderop koffie te drinken maar bij het horen van de piano zijn we naar de Fonteinstraat gelopen. Dit is een prachtig cadeau! Over een kwartier krijg ik een belangrijke uitslag, en nu ben ik even helemaal afgeleid. Zo fijn.”

Speciaal voor René

Frédérique beantwoordde ook een speciaal verzoeknummer. Een jonge bezoeker rende op haar af om te vragen of ze een liedje wilde zingen ‘speciaal voor zijn verjaardag’. Daar gaf ze direct gehoor aan. Voorbijgangers zongen uit volle borst mee en gaven René een verjaardag om nooit meer te vergeten.

Hago Zorg Umcg Muziek 1
Hago Zorg Umcg Muziek 10
Hago Zorg Umcg Muziek 2
Hago Zorg Umcg Muziek 3
Hago Zorg Umcg Muziek 4
Hago Zorg Umcg Muziek 8
Hago Zorg Umcg Muziek 7
Hago Zorg Umcg Muziek 6
Hago Zorg Umcg Muziek 5

Meer nieuws

Hagozorg Frederique 5 Maart
De 5 zorgcategorieën

Ook dit jaar verbindt muziek

1 min.
Hago Zorg Gehandicaptenzorg Positieve Impact
Organisatie, De 5 zorgcategorieën

Jaaroverzicht 2023

< 1 min.
Dosocial Jubileum Hago Zorg 2
De 5 zorgcategorieën

Videoterugblik 10 jaar DoSocial

< 1 min.