Zwemles Avl Hago Zorg 1
02-05-2023

Zwemles voor medewerkers zorgt voor aandacht en betrokkenheid

In het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is een pilot gestart met zwemles voor volwassenen. Medewerkers van Hago Zorg die graag willen (leren) zwemmen, kunnen zich gratis aanmelden. Vervolgens volgen ze samen met andere collega’s de zwemles. Klantmanager Arno de Jager bedacht het idee. “Samen leuke dingen doen is zó belangrijk.”

Kennismaken met zwemmen

Arno vertelt: “Uit de jaargesprekken bleek dat veel medewerkers zich eenzaam voelen. Mede door corona was er geen ruimte voor sociale contacten. We gingen met ze in gesprek om erachter te komen hoe we ze konden helpen. Een aantal collega’s gaf aan dat ze wilde zwemmen, maar dat ze geen zwemdiploma hebben.” 1 op de 5 medewerkers wil deelnemen aan de zwemlessen, zo bleek uit een inventarisatie. Inmiddels zijn de eerste 14 medewerkers gestart!

In het AVL zijn veel medewerkers van Hago Zorg Islamitisch. Passend bij het geloof vond Arno een Islamitische zwemschool. Hago Zorg betaalt het inschrijfgeld en een strippenkaart voor 10 lessen. “Met 10 keer zwemmen haal je geen zwemdiploma, maar je kunt op deze manier wel kennis maken met zwemmen”, legt hij uit.

Waardering

“De pilot draagt bij aan aandacht en betrokkenheid. Ik wil dat al onze collega’s zien en voelen dat we ze waarderen. De zwemles biedt ontspanning en draagt zo bij aan de vitaliteit en het werkplezier. Plus het is een echte sociale aangelegenheid." Medewerkers die door omstandigheden tijdelijk niet kunnen werken mogen ook deelnemen. "Zo houden we contact elkaar en zwemmen helpt bij het herstel. Een win-win situatie dus", sluit Arno af.

De zwemlessen zijn volop bezig. Na de zomervakantie start een tweede groep. Als de pilot is geslaagd, wordt hij mogelijk ook uitgerold op andere locaties.

Meer nieuws

Hago Zorg Mantelzorg 1
Goed werkgeverschap

Petje af voor alle mantelzorgers

1 min.
Mbo 2 Facilitair Zorgondersteuning Hago Zorg
Onze mensen, Goed werkgeverschap

11 collega's geslaagd voor MBO 2 opleiding Facilitair Zorgondersteuning

1 min.
Hartstikke Goed Award Hago Zorg 1
Onze mensen, Goed werkgeverschap

HARTstikke GOED Awards bij Hago Zorg

< 1 min.