NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
Hago Zorg Emma At Work
04-01-2022

Alle jongeren krijgen kans in schoonmaakbranche

Werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland zijn een half miljoen jongeren met een chronische fysieke aandoening. Ook zij willen gewoon meedoen in de maatschappij. Net als iedereen. Emma at Work, in 2006 ontstaan vanuit het Emma Kinderziekenhuis/AMC, begeleidt deze jongeren naar een baan. Door middel van coaching, training en het koppelen aan werkgevers, krijgen deze jongeren een kickstart richting de arbeidsmarkt.

Hago Zorg gelooft in deze werkwijze. Daarom zijn beide organisaties een samenwerking aangegaan. Cynthia Smit-Cromberge, Directeur HR Hago Zorg: “Deze samenwerking brengt een mooie win-win situatie voor Emma at Work en voor ons. We bieden deze jongeren graag een kans in de schoonmaakbranche. Daarnaast draagt de samenwerking bij aan onze strategische doelstelling om de afstand tot de arbeidsmarkt voor specifieke doelgroepen te overbruggen naar een betekenisvolle baan. En ook veel van onze klanten, zoals academische ziekenhuizen, hebben een overeenkomst met Emma at Work. Dat maakt de onderlinge verbinding nog hechter.”

Hago Zorg Emma At Work

Marlies van Hilten, directeur Emma at Work, beaamt dit. “Jongeren met een chronische fysieke aandoening hebben hun grootste gevecht al geleverd. Ze hebben leren knokken en zijn enorm gemotiveerd om ‘gewoon mee te doen’. Die instelling en ervaring nemen ze mee naar de werkvloer. De kloof tussen deze jongeren en de arbeidsmarkt moet dicht. En als je daar als organisatie een bijdrage aan kunt leveren, geeft dat een enorm trots gevoel!”

Meer nieuws

Actie Biodiversiteit Hago Zorg 2
Een betere wereld

Samen de natuur een handje helpen in het Vebego collectief

2 min.
Hago Zorg Stichting Jarige Job Toer De Lour 1
Een betere wereld

Helpende handjes voor Stichting Jarige Job

< 1 min.
Uitwisseling Ambon Erasmus Hago Zorg 1
Een betere wereld

Kennis delen met het Oogziekenhuis uit Ambon

1 min.