Trotse winnaar van de Familiebedrijven Award 2022
B Corp Balanz Facilitair
23-08-2022

Balanz Facilitair behaalt B Corp-certificaat

Naast Tony's Chocolonely, Auping en Triodos Bank mag nu ook zusterbedrijf Balanz Facilitair zich officieel Benefit Corporation, beter bekend als B Corp, noemen. B Corps werken, naast het behalen van winst, aan een meer inclusieve en duurzame economie. Of, zoals B Corp het zegt: “using business as a force for good”.

Peter Paul Wiegmans, algemeen directeur Balanz Facilitair: “De certificering is een fantastische bevestiging van onze missie om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – wij noemen ze aanpakkers – aan het werk te helpen. Met de certificering voldoen we aan de hoogste standaarden voor sociale en duurzame prestaties, verantwoordelijkheden en transparantie. Het is een eer om onderdeel uit te maken van een beweging van meer dan 5.200 bedrijven in 83 landen die samen impact willen maken.”

Verificatieproces

Om B Corp te worden is Balanz Facilitair beoordeeld op haar impact op sociale en milieuaspecten. Dit doet B-lab, de certificerende instantie, aan de hand van een pittig verificatieproces. Sven Bloem, projectleider Balanz Facilitair: “Om in aanmerking te komen voor het certificaat meet B-Lab al onze sociale en ecologische prestaties. B-lab beoordeelde onder meer de impact van onze activiteiten op onze medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. Daarnaast moesten we een minimale geverifieerde score behalen op de B Impact Assesment (BIA). Het traject nam bijna een jaar in beslag, maar was elk uur investering meer dan waard.”

Niet verwonderlijk scoorde Balanz Facilitair hoog op de sociale aspecten. Wiegmans: “Wij zijn een impactbedrijf dat goed schoonmaakt en gebouwen beheert en niet andersom. Door zoveel mogelijk aanpakkers aan het werk te helpen, dragen we concreet bij aan een samenleving waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dagelijks zijn meer dan 700 aanpakkers aan de slag bij onze opdrachtgevers. We bewijzen daarmee dat het mogelijk is om commercieel succesvol te zijn en tegelijkertijd impact te maken.”

Verder lezen op balanzfacilitair.nl

Meer nieuws

Hago Zorg Radboud Ecozuil 2
Een betere wereld

Positieve impact op onze omgeving

< 1 min.
Hago Zorg Top Academie Diploma 3
Een betere wereld

Met diploma op zak klaar voor de arbeidsmarkt

2 min.
Hago Zorg Wereld Knuffel Dag Erasmus Mc Sophia Kinderziekenhuis 1
Samenwerking, Een betere wereld

Op Wereld Knuffel Dag 300 knuffels voor Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

2 min.