Hago Zorg Top Academie Diploma 1
01-03-2022

Met diploma op zak klaar voor de arbeidsmarkt

Het is feest bij Hago Zorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Slingers, taart en een welverdiend diploma voor 10 stagiaires van het Da Vinci College. Zij studeerden aan de TOP Academie en onze werkomgeving werd hun leslokaal. Vorige week namen ze vol trots hun diploma in ontvangst. Ze zijn geslaagd voor hun Entree diploma, Basisvak Module Schoonmaak en de Gezondheidsmodule schoonmaak. Er zijn deuren voor ze opengegaan. Nu hebben ze meer kans op een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Prachtig vinden we dat.

Gelijke kansen

Iedereen binnen Hago Zorg is gelijk. En ieder individu krijgt dezelfde, mooie kansen. Met de TOP Academie geven we jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om een werkplek te vinden. TOP staat voor Talent Ontwikkeling in de Praktijk. Jongeren die kiezen voor dit type onderwijs leren in de praktijk. Door het te zien en te ervaren. Voor hen is de werkomgeving het beste leslokaal.

Jeffrey Timmer, klantmanager van Hago Zorg, heeft de studenten zien groeien. “De studenten die hier twee jaar geleden binnenkwamen zijn nu een professional in het (schoonmaak)vak. Naast vakinhoudelijke kennis hebben ze een enorme persoonlijke groei doorgemaakt. Ze tonen betrokkenheid en nemen eigenaarschap. Daar kom je heel ver mee in het leven”, licht Jeffrey toe.

Toekomstperspectief

De studenten werden begeleid door onder andere Patricia Tonga (teamleider) en Anja van de Nat (schoonmaakmedewerker). “Een aantal studenten zijn geboren voor dit vak. We hebben hen een baan aangeboden en een kans om zich door te ontwikkelen”, vertelt Patricia. “Ik vind het mooi om te zien dat sommigen ons aanbod hebben geweigerd. Niet vanwege onwil, maar omdat ze door gaan studeren.”

Anja van de Nat: “Jullie hebben echt jullie best gedaan! Succes en zet hem op bij de nieuwe opleiding. En, wie weet tot ziens bij Hago Zorg!”

Samenwerken is de sleutel

Deze TOP Academie Facilitaire Dienstverlening is een samenwerkingsverband tussen Hago Zorg, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Da Vinci College, gemeente Dordrecht en Learn2work. Het Da Vinci College is dan ook vol lof. “We zijn ontzettend trots op deze geweldige samenwerking en de mooie resultaten van de studenten. En dat hebben we met zijn allen gevierd op woensdag 23 februari!”

Hago Zorg Top Academie Diploma 1
Hago Zorg Top Academie Diploma 2
Hago Zorg Top Academie Diploma 3

Meer nieuws

Hago Zorg Smart Logistics 01
Een betere wereld

Onderweg naar CO2-neutraal ondernemen

1 min.
Eco 2023
Een betere wereld

Hartstikke goed voor het milieu

< 1 min.
Social Run Altrecht Hago Zorg 1
Een betere wereld

Hago Zorg en Vebego Facility Solutions vragen aandacht voor het stigma in de psychiatrie

< 1 min.