Peter Paul Wiegmans Algemeen Directeur Hago Zorg 22
14-02-2023

'Nu we er toch zijn'. Hago Zorg creëert meer betekenisvolle banen

“Met onze schoonmaakdiensten als fundament en gecombineerd met zorgservices biedt Hago Zorg, onderdeel van familiebedrijf Vebego, écht betekenisvolle banen.” Met deze woorden trapt Peter Paul Wiegmans, de nieuwe algemeen directeur, het jaar af.

“Hago Zorg heeft afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd”, vervolgt Peter Paul. “Zorginstellingen vragen steeds vaker hoe we nog meer kunnen ondersteunen. We zijn een beetje de wegwijzer geworden waarin onze kennis en expertise de boventoon voert. En dat is niet gek als je kijkt naar onze werkwijze in vijf verschillende zorgcategorieën. Zo weten we wat er speelt, waar mogelijkheden liggen en waar we elkaar kunnen versterken. Ik geloof oprecht dat dat de toegevoegde waarde is van Hago Zorg. Het willen weten, verdiepen, ontdekken, faciliteren, verbinden, samenwerken: dát zit ‘gewoon’ in ons DNA.”

Wat betekent dat voor 2023?

Hago Zorg doet zoveel meer. Het is dé combinatie van schoonmaakwerkzaamheden met andere ondersteunende taken. “Dat resulteert in voelbare positieve impact en hiermee creëren we weer maatschappelijk meerwaarde”, legt Peter Paul uit. “Vanuit onze intrinsieke motivatie om de zorg toekomstbestendig te maken zie je dat we met extra werkzaamheden in en vooral voor de zorg, het verschil maken. We kunnen ‘bredere banen’ bieden met meer opleidingen en groeimogelijkheden en ook nog eens afwisselender werk. Hoe mooi is dat? Vandaag de dag werken al ruim 700 medewerkers aan deze extra specialisaties en gecombineerde taken. Daarom gaan we deze ontwikkeling in 2023 nog verder uitbreiden.”

Nu we er toch zijn

Uit zowel onderzoek als in de dagelijkse praktijk ziet Hago Zorg dat er veel beweging is in en om dezelfde ruimte. Peter Paul: “Als we dan toch bij een patiënt in de kamer zijn, dan kunnen we ook meteen de infuuszakken en de zorgmiddelen in de verbandkast aanvullen en op de terugweg de infuuspaal afgeven voor onderhoud. Ook in logistieke taken zijn we steeds vaker de samenwerkingspartner. Zo verzorgen we bij één van onze klanten de gehele patiënten- en beddenlogistiek, prepareren we de OK en zetten we alles klaar voor de volgende operatie nadat we deze grondig hebben schoongemaakt. Ja, we zijn er dan toch.”

Onze positie in de zorg

Met deze werkzaamheden onderscheidt Hago Zorg zich. “Zo maken we, vanuit de kracht van het Vebego collectief, onze positionering sterker in de zorgbranche. Blijven we onze missie ‘positieve impact op ieder mens in de zorg’ waarmaken én creëren we betekenisvolle banen die weer bijdragen aan meer werkplezier voor alle servicemedewerkers. 1 + 1 = dan echt 3!”, sluit Peter Paul enthousiast af.

Meer nieuws

Hago Zorg Houten Tafel
Organisatie

Het verhaal achter dé keukentafel

1 min.
Hagozorg Frederique 5 Maart
De 5 zorgcategorieën

Ook dit jaar verbindt muziek

1 min.
Hago Zorg Gehandicaptenzorg Positieve Impact
Organisatie, De 5 zorgcategorieën

Jaaroverzicht 2023

< 1 min.