Quarantainer
17-04-2020

Quarantainer maakt bezoek ontvangen mogelijk tijdens coronacrisis

Deze week is de eerste Quarantainer geplaatst bij kliniek Mariënburg van Altrecht in Utrecht. De klinieken van Altrecht zijn gesloten voor bezoek. Dankzij deze mobiele ontmoetingsplek kunnen patiënten zonder fysiek contact wel bezoek ontvangen van hun dierbaren in tijden van corona.

Quarantainer

Wat is een Quarantainer?
De Quarantainer is een ontmoetingsplek in de vorm van een container. De ontmoetingsplek bestaat uit twee compartimenten die door een glazen wand afgescheiden zijn van elkaar. Beide compartimenten hebben een eigen ingang en in de Quarantainer wordt er gecommuniceerd via een intercom. Het concept is bedacht door evenementen- en productiebureau Eventcare. Met de Quarantainer wil de initiatiefnemer risicogroepen de kans geven om toch bezoek van hun dierbaren te ontvangen. Juist voor patiënten van Altrecht is verbinding zo van belang. 

Reiniging
Het is van belang dat de Quarantainer frequent wordt schoongemaakt zodat bezoekers en patiënten veilig gebruik kunnen maken van de ontmoetingsplek. Na iedere ontmoeting wordt de ruimte grondig gereinigd door schoonmaakmedewerkers van Hago Zorg.

Paco Foundation
Het idee is ontstaan bij Paco Voorhans die onderdeel uitmaakt van het Eventcare team. Niet zo lang geleden is bij hem kanker geconstateerd. Hij gaat hier niet meer van genezen. Dankzij de Quarantainer kon Paco sinds lange tijd zijn moeder weer zien. De Quarantainer wordt onderdeel van de recent opgerichte Paco Foundation.

Meer nieuws

Tamara En Joanne Kopie
Samenwerking

Proper is al 12,5 jaar gastvrij, interactief en professioneel

1 min.
Hago Zorg Pluryn Samenwerking 2
Samenwerking

Vier schoonmaakdiensten bij Pluryn, één doel

< 1 min.
Spaarne Gasthuis Hago Zorg Samenwerking
Samenwerking

Hago Zorg en Spaarne Gasthuis tekenen samen voor een 5-jarig partnerschap

2 min.