Fatiha Vloeronderhoud Vloerspecialist Hago Zorg
21-03-2024

Succesvolle DOE-dagen bij TOP Academie

Samen met Learn2Work heeft Hago Zorg de TOP Academie opgericht. Doel: jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot vakmensen. Leerlingen krijgen via activiteiten zoals DOE-dagen en stages bij deelnemende bedrijven een realistisch beeld van het vakgebied en het werken binnen het bedrijf. Servicemedewerker Fatiha El Bazi nam de leerlingen tijdens de DOE-dag van Hago Zorg mee langs tal van afdelingen en ruimtes in het Erasmus MC. 

Kennismaken met de facilitaire dienstverlening in het ziekenhuis

Fatiha vertelde de leerlingen gedetailleerd en enthousiast over het werken in de schoonmaak en in het ziekenhuis. Fatiha: "Wat ik het allerleukste vind, is mijn kennis en ervaring delen met anderen. Daarnaast houd ik ervan om jongeren te enthousiasmeren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Deze twee dingen combineren is het allermooist!"

Inspiratie met humor

De DOE-dag zorgde niet alleen voor inzicht in de facilitaire dienstverlening, maar ook voor lachende gezichten. Een leerling spotte een step en vroeg nieuwsgierig: "Kunnen de dokters hier in hun pauze steppen?" Het idee van een 'vrijetijdsstep' zorgde voor een golf van gelach. Fatiha legde snel uit dat de step wordt gebruikt om snel van de ene naar de andere locatie te komen in het grote ziekenhuis. 

Stage via TOP Academie

Naast de DOE-dag is het ook mogelijk stage te lopen bij Hago Zorg. Fatiha: "Het doel is om de leerlingen tijdens hun stage uitgebreid te onderwijzen, niet alleen over het schoonmaakvak, maar ook over levenslessen en het ontwikkelen van een professionele houding. Deze vaardigheden kunnen ze toepassen in toekomstige werkzaamheden elders. Alles voor een veelbelovende toekomst! Ik hoop dat de leerlingen over tien jaar met een glimlach terugkijken naar hun stageperiode bij Hago Zorg via de TOP Academie." 

Meer nieuws

Partnerschap Hago Zorg Antoni Van Leeuwenhoek 1
Samenwerking

Antoni van Leeuwenhoek sluit partnerschap met Hago Zorg

1 min.
Puskesmas
Samenwerking

Werkbezoek project "Hygiëne in de puskesmas" Ambon

1 min.
BPA 20232
Samenwerking

En de Best Practice Award 2023 gaat naar ...

1 min.