Hago Zorg Desinfectierobot Mcl
04-04-2023

Robot desinfecteert voor eerste keer ziekenhuisapotheek in MCL

Op zaterdag 1 april werd de ziekenhuisapotheek (de cleanrooms en de bereidingsruimte) van Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gedesinfecteerd door een desinfectierobot. Een cleanroom-omgeving in een ziekenhuis is echter nog nooit eerder gedesinfecteerd door een robot. SenD, de joint venture van MCL en Hago Zorg, is als schoonmaakdienstverlener binnen MCL is trots op deze primeur.

Over de desinfectierobot

Doreen de Jong, klantmanager bij SenD vertelt: “De robot doodt virussen en bacteriën met behulp van uv-c straling. Een wetenschappelijk bewezen desinfectiemethode, die de verspreiding van bacteriën en virussen tegengaat.” Het apparaat navigeert automatisch door de ruimte heen, dus ideaal voor cleanrooms. “De robot is eenvoudig bestuurbaar, super efficiënt dus én ook nog eens digitaal controleerbaar.”

Handige innovatieve oplossingen

Hago Zorg heeft een neus voor innovatie. Rita Brouwer, Zorgcategoriemanager bij Hago Zorg: “We kijken altijd hoe we het zorgproces in combinatie met onze dienstverlening kunnen optimaliseren. We kunnen dit doen door de inzet van technologie en data. Ik ben oprecht trots dat wij deze desinfectierobot gaan inzetten in een niet voor de hand liggende ruimte als een cleanroom. Zo helpen we in de strijd tegen ziekenhuisinfecties en antimicrobiële resistentie. En verminderen we tegelijkertijd het gebruik van chemicaliën. Hoe mooi is dat?", sluit Rita enthousiast af.

Lees wat de NOS schreef over deze primeur

Meer nieuws

Hagozorg SAM UVC Patientenkamer
Innovatieve dienstverlening

Vele (robot) handen maken licht werk

2 min.
Zorgservice Revolutie Hago Zorg 1
Innovatieve dienstverlening

Terugblik op het congres Zorg Service Revolutie

1 min.
Zorg Service Revolutie Hago Zorg Congres
Innovatieve dienstverlening

Zorg Service Revolutie van Hago Zorg

1 min.