Actie Biodiversiteit Hago Zorg 2
20-04-2023

Samen de natuur een handje helpen in het Vebego collectief

Ton Goedmakers, CEO van familiebedrijf Vebego, zaaide afgelopen week samen met Poléanne Vluggen, Chief People & Culture Officer bij Vebego, de eerste bloemzaadjes. Dit alles onder toeziend oog van Jordy Baans, hovenier in opleiding bij Vebego Groen. De bloemzaadjes zijn een belangrijk onderdeel van de campagne ‘Help de natuur een handje’ die hiermee officieel is gelanceerd.

Bij Hago Zorg vinden we dat iedereen recht heeft op een groene en gezonde leefomgeving. Grote thema’s als klimaatverandering en biodiversiteit gaan ons aan het hart. Na een succesvolle raamfolie-actie heeft het Green Team nu gekozen voor een actie waarin we 4.000 collega’s oproepen om biodiversiteit te stimuleren. Samen met zusterbedrijf Vebego Groen gaan we de natuur echt een handje helpen. Door de bloemzaadjes te zaaien helpen we insecten zoals bijen, hommels, vlinders en vogels aan eten.

Een mooi begin

Ton: “Met dit kleurrijke initiatief dragen we aantoonbaar ons steentje bij aan het milieu. Ik vind het goed om te zien dat twee Vebego bedrijven elkaar zo vinden in ons collectief én in Hallo Grrroen, hét groene platform van Nederland. Mooi dat in deze actie alle collega’s van Hago Zorg mee kunnen doen. We zaaiden de eerste bloemzaadjes in de mooie tuin van Vebego Groen in De Moer. Maar ook als je geen tuin hebt, kan je gewoon meedoen. Collega’s met een balkon kunnen de zaadjes planten in een pot. Samen kunnen we in Nederland dus 4.000 m2 in bloei zetten. Daar word je blij van!” Jordy vult aan: “En weet je: als iedereen ‘iets’ doet, dan maken we samen iets groots. En dit vind ik een heel mooi begin.”

Actie Biodiversiteit Hago Zorg 3
Actie Biodiversiteit Hago Zorg 1
Goed voor jou en betekenisvol werk

“En er is nog meer goed nieuws”, vervolgt Poléanne. “Wat veel mensen niet weten is dat in de natuur je stress vermindert en je concentratievermogen verbetert. Dus deze actie is goed voor de natuur en voor jou als mens. In een kleurrijke omgeving ontspant je hoofd automatisch. Als Vebego staan we niet voor niets voor betekenisvol werk, dat onze medewerkers helpt een meer betekenisvol leven te leiden. Dit soort mooie initiatieven sluiten daar naadloos bij aan. Dat is Great Work.”

Hallo Grrroen

Naast de flyer met het zakje bloemzaadjes is er ook een speciale pagina ontwikkeld op het platform van hallogrrroen.nl. Op deze pagina kunnen collega’s tips vinden en informatie over de inhoud van het zakje met wel 40 verschillende bloemen. Ook nodigen we iedereen uit om hun groenscore te berekenen door het beantwoorden van zeven vragen. Zo krijgen we nog meer inzicht en gaan we echt hand in hand voor een betere wereld.

Meer nieuws

Hago Zorg Smart Logistics 01
Een betere wereld

Onderweg naar CO2-neutraal ondernemen

1 min.
Eco 2023
Een betere wereld

Hartstikke goed voor het milieu

< 1 min.
Social Run Altrecht Hago Zorg 1
Een betere wereld

Hago Zorg en Vebego Facility Solutions vragen aandacht voor het stigma in de psychiatrie

< 1 min.