NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
Sebastiaan En Grietje Samen Houten Wand
Sjoerd Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen

Meer weten?

Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen Sjoerd Dijkstra helpt je graag!

28-04-2021

Belofte maakt schuld

Rijnstate, ziekenhuis in Arnhem heeft gekozen om het contract met Hago Zorg te verlengen. Dit artikel vertelt hoe het proces, van deze niet alledaagse verlenging, voor minimaal twee jaar tot stand is gekomen.

Op scherp

Het is een verlenging van niet zomaar een aantal jaren. Nee, het worden belangrijke jaren. “We gaan door maar we gaan wel de lat hoger leggen om écht meetbare impact te maken,” vertelt Sjoerd Dijkstra, Zorgcategoriemanager bij Hago Zorg. “Ik geloof absoluut dat wij van meerwaarde zijn voor Rijnstate en die bevestiging en dat vertrouwen is er ook. Maar toch ontbreekt er iets: gezamenlijke ambities en prikkels in het contract om de lat nog hoger te leggen,” gaat Sjoerd verder. “En dat gevoel kan je na zeven jaar partnership niet negeren. Dus zat er maar één ding op: terug naar de tekentafel én aan tafel met Sebastiaan.” Sebastiaan de Beer, Hoofd Schoonmaak & Hygiëne bij Rijnstate bevestigt dit. “Tja soms moet de boel op scherp en moeten er discussies gevoerd worden. Nou dit was zo’n traject,” vertelt Sebastiaan.

De uitdaging: kosten drukken én een financieel gezond contract

Hago Zorg verzorgt, samen met een eigen dienst, sinds 2013 de schoonmaakservices in en rondom het Rijnstate in Arnhem. Naast de inzet van het desinfectieteam is Hago Zorg ook verantwoordelijk voor de services op de buitenlocaties, de parkeergarage en de complete service voor het OK complex. Kind aan huis dus. “Ik durf wel te zeggen dat we hier ieder hoekje en ieder proces kennen,” vertelt Klantmanager Grietje Gerritsen bij Hago Zorg. “Maar dat blijkt geen garantie voor de toekomst.” Actie was geboden dus. “We hebben ervoor gekozen om ‘gewoon’ alle kaarten op tafel te gooien,” gaat Sebastiaan verder. “Maar dan ook echt alle kaarten met als hamvraag ‘Wat willen we samen als schoonmaakorganisatie in dit huis’? Als Rijnstate hebben we de uitdaging om de kosten te drukken maar Hago Zorg moet ook een financieel gezond contract hebben. Voor ons is het duurzame rendementsverbetering traject daarom echt een pijler want we mogen de kwaliteit hierin niet te niet doen. Een transparanter vertrekpunt bestaat niet, toch? Samen aan de basis als niet twee partijen, maar één schoonmaakorganisatie. Daarom hebben we ook gezamenlijk de koers bepaald.”

Grietje Portret
Sebastiaan Portret 1
Sebastiaan En Grietje Loopbrug Samen
Rijnstate Arnhem Januari 2021
Foto Atrium Staand

Meer blogs

Altijd Dichtbij
De 5 zorgcategorieën

Pilot Vliegende keep bij Sevagram

Hago Zorg is recent gestart met de pilot Vliegende Keep bij Sevagram in Heerlen. Sevagram is een zorgorganisatie voor ouderen. Op de locaties De Hollehof, Elfershof en de Plataan staan onze schoonmaakmedewerkers de hele dag paraat om zorgprofessionals maximaal te ondersteunen.
10-09-2019
1 min.
Handyman Hago Zorg
De 5 zorgcategorieën

De handyman voor klein onderhoud

Ruimtes in zorginstellingen worden vaak intensief gebruikt. Kleine onderhoudswerkzaamheden zijn dan ook regelmatig noodzakelijk. Zo ook in Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) waar een aantal medewerkers van Hago Zorg als handyman werken.
10-09-2019
1 min.
Veiligheid
De 5 zorgcategorieën

Veiligheid als dagelijks agendapunt

De belangrijkste taak van GGZ-instellingen is het leveren van kwalitatief goede en veilige zorg aan cliënten en bewoners waarbij gastvrijheid niet uit het oog wordt verloren. Als schoonmaakdienstverlener binnen GGZ-instellingen vinden wij het belangrijk om hier op te anticiperen.
07-11-2019
2 min.