Sebastiaan En Grietje Samen Houten Wand
Sjoerd Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen

Meer weten?

Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen Sjoerd Dijkstra helpt je graag!

28-04-2021

Belofte maakt schuld

Rijnstate, ziekenhuis in Arnhem heeft gekozen om het contract met Hago Zorg te verlengen. Dit artikel vertelt hoe het proces, van deze niet alledaagse verlenging, voor minimaal twee jaar tot stand is gekomen.

Op scherp

Het is een verlenging van niet zomaar een aantal jaren. Nee, het worden belangrijke jaren. “We gaan door maar we gaan wel de lat hoger leggen om écht meetbare impact te maken,” vertelt Sjoerd Dijkstra, Zorgcategoriemanager bij Hago Zorg. “Ik geloof absoluut dat wij van meerwaarde zijn voor Rijnstate en die bevestiging en dat vertrouwen is er ook. Maar toch ontbreekt er iets: gezamenlijke ambities en prikkels in het contract om de lat nog hoger te leggen,” gaat Sjoerd verder. “En dat gevoel kan je na zeven jaar partnership niet negeren. Dus zat er maar één ding op: terug naar de tekentafel én aan tafel met Sebastiaan.” Sebastiaan de Beer, Hoofd Schoonmaak & Hygiëne bij Rijnstate bevestigt dit. “Tja soms moet de boel op scherp en moeten er discussies gevoerd worden. Nou dit was zo’n traject,” vertelt Sebastiaan.

De uitdaging: kosten drukken én een financieel gezond contract

Hago Zorg verzorgt, samen met een eigen dienst, sinds 2013 de schoonmaakservices in en rondom het Rijnstate in Arnhem. Naast de inzet van het desinfectieteam is Hago Zorg ook verantwoordelijk voor de services op de buitenlocaties, de parkeergarage en de complete service voor het OK complex. Kind aan huis dus. “Ik durf wel te zeggen dat we hier ieder hoekje en ieder proces kennen,” vertelt Klantmanager Grietje Gerritsen bij Hago Zorg. “Maar dat blijkt geen garantie voor de toekomst.” Actie was geboden dus. “We hebben ervoor gekozen om ‘gewoon’ alle kaarten op tafel te gooien,” gaat Sebastiaan verder. “Maar dan ook echt alle kaarten met als hamvraag ‘Wat willen we samen als schoonmaakorganisatie in dit huis’? Als Rijnstate hebben we de uitdaging om de kosten te drukken maar Hago Zorg moet ook een financieel gezond contract hebben. Voor ons is het duurzame rendementsverbetering traject daarom echt een pijler want we mogen de kwaliteit hierin niet te niet doen. Een transparanter vertrekpunt bestaat niet, toch? Samen aan de basis als niet twee partijen, maar één schoonmaakorganisatie. Daarom hebben we ook gezamenlijk de koers bepaald.”

Grietje Portret
Sebastiaan Portret 1
Sebastiaan En Grietje Loopbrug Samen
Rijnstate Arnhem Januari 2021
Foto Atrium Staand

Meer blogs

Revant Hago Zorg Samenwerken
De 5 zorgcategorieën

Revant en Hago Zorg: een glimmende samenwerking

Hago Zorg maakt vanaf 2019 schoon bij Revant. Het contract werd via een marktuitvraag verkregen en het schoonmaakprogramma was vooraf vastgesteld. Maar zowel Revant als Hago Zorg hadden nog wat wensen. En die spraken ze uit naar elkaar. Het eindresultaat: een maatwerk schoonmaakprogramma dat beter past bij de locatie zónder kostenstijging.
26-10-2023
2 min.
Vivianne Zeestraten Zorgcategoriemanager Ouderenzorg Hago Zorg 2023
De 5 zorgcategorieën

De ouderenzorg toekomstbestendig

Het is een gegeven: het aantal ouderen neemt toe, maar het personeelstekort in de zorg is onveranderd hoog. En dit zal de komende jaren niet verbeteren. De zorg moet anders georganiseerd worden. Vivianne Zeestraten, Zorgcategoriemanager Ouderenzorg, deelt waar zij in gelooft.
12-10-2023
2 min.
Ter Weel Ondersteuning Corona
De 5 zorgcategorieën

In de actie bij Zorggroep Ter Weel in Krabbendijke

Wat doe je als je zorgorganisatie wordt getroffen door een uitbraak van COVID-19? Waarbij in zeer korte tijd niet alleen een groot deel van de cliënten positief test, maar ook je medewerkers? Dan zit je met je handen in haar. Voor even. Want Zorggroep Ter Weel en Hago Zorg vormen samen een geoliede machine. Er werd meteen actie ondernomen om deze uitdaging aan te gaan.
31-05-2022
2 min.