Ecozuil
07-09-2021

De Ecozuil: duurzaamheid, interactie en doneren voor het Amalia Kinderfonds

Op 10 augustus 2021 opende Hago Zorg in het Radboudumc de Ecozuil. Op een prominente plek in het restaurant worden vanaf nu statiegeldflesjes ingezameld. Een initiatief vanuit Hago Zorg om in eerste instantie het beleid op Milieu & Duurzaamheid kracht bij te zetten. Maar het werd (zoveel) meer.

Ecozuil

Initiatiefnemers Sjoerd Dijkstra, Zorgcategoriemanager bij Hago Zorg en Bettine van der Heide, Klantmanager in Radboudumc voor Hago Zorg zijn blij. Heel blij. “Zo mooi dat we met deze Ecozuil een bijdrage kunnen leveren. Het past perfect bij ons gedachtegoed. Nog mooier om te zien dat we hiermee ons steentje bijdragen aan een comfortabeler verblijf voor kinderen en de ouders in het Amalia kinderziekenhuis.”

Over het initiatief en de Ecozuil ‘new style’
Als Hago Zorg kennen we het bestaan van ‘de Ecozuil’ al langer. “Maar deze invulling, speciaal ontworpen voor Hago Zorg, is nieuw”, vertelt Sjoerd. “Juist door het toevoegen van interactieve elementen zoals beeld en licht breng je ‘je doel’ extra onder de aandacht.” Bettine: “En juist dat doel is zo bijzonder. Vanaf 1 juli wordt per petflesje €0,15 statiegeld gerekend. Dus én een bijdrage aan het milieu én een mogelijkheid om geld in te zamelen. De keuze was snel gemaakt: we doneren als Hago Zorg het volledige opgehaalde bedrag aan het Amalia Kinderfonds!”

Perfecte plek
Jaap Buis, Contractmanager bij Radboudumc ziet in Hago Zorgs Ecozuil ook veel toegevoegde waarde. “We willen als Radboudumc voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Ook dit soort acties en ideeën dragen hier aan bij. De Ecozuil staat op de perfecte plek in het restaurant, precies ‘in de loop’ van onze opruimstraat. Ik ben ervan overtuigd dat dit veel op gaat leveren, en dan bedoel ik meer dan euro’s. We streven naar een mooi bedrag. Iedere euro is namelijk écht welkom voor het Amalia Kinderfonds.”

Opening door Angelique en Thuy
Bettine: “De harde werkers met een groot hart uit het Amalia kinderziekenhuis hebben de Ecozuil officieel geopend.” Medisch pedagogisch zorgverleners Angelique van de Zande en Thuy Tien Vo gooiden met veel plezier de eerste flesjes in de Ecozuil. Na ieder flesje (dus een donatie van €0,15) gaat de lamp aan en ben je getuige van jouw bijdrage. Op het scherm van de Ecozuil speelt voor de ogen van de donateur een kort filmpje af. Zo zie je meteen waar het statiegeld van het flesje naartoe gaat. Ook wordt toegelicht dat een ziekenhuisopname een ingrijpende gebeurtenis is voor zowel het kind als de ouders. “En dat is ook echt zo,” vertelt Angelique. “Daarom willen we ervoor zorgen dat ouder en kind zich zo comfortabel mogelijk voelen in het ziekenhuis. En hen juist extra aandacht te geven want dat verdienen ze zo. Met extra geld kunnen we bijvoorbeeld leuke (knutsel)spullen kopen. Hierdoor ervaren kinderen minder angst, pijn en stress rondom de opname en de behandeling. Dus kom maar op met die petflesjes! Wij zijn er oprecht blij mee en kunnen zo het verschil maken voor onze jongste patiënten en de ouders.”

De kracht van de kleine stappen met impact
Met de inzet van deze interactieve Ecozuil levert Hago Zorg een directe bijdrage aan het Radboudumc én haar duurzame imago. “De Ecozuil is een mooi begin en ja, deze sluit aan bij onze missie om positieve impact te brengen op ieder mens in de zorg. En daar blijft het niet bij,” sluit Sjoerd af. “Bewustwording en gedragsverandering zijn, zeker als het gaat om afval en circulariteit, van groot belang. Maar het is en blijft de kracht van de kleine stappen. En dit is er zeker één van waar we als Hago Zorg trots op zijn. Op naar vele euro’s voor het Amalia Kinderfonds!”

Meer blogs

Alles Over Schone Bedden
Academische ziekenhuizen, Ziekenhuizen, GGZ & Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg

Clean Beds on Demand

De zorg draait om mensen. Zorgprofessionals doen hun uiterste best patiënten, cliënten en bewoners zo goed mogelijk te verzorgen. Dag in dag uit. Dit wordt steeds uitdagender nu de bevolking in Nederland vergrijst, terwijl het personeelstekort in de zorg stijgt. Logistieke processen zó inrichten dat de zorg optimaal verleend kan worden wordt daarmee steeds belangrijker. Dankzij onze jarenlange ervaring in de zorg weten wij meer te bieden dan onze schoonmaakwerkzaamheden.
10-09-2019
1 min.
Academische Ziekenhuizen
Academische ziekenhuizen

Opleiding 'Schoonmaken van een OK'

Avi Benimadho werkt al meer dan tien jaar als schoonmaakmedewerker in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij zorgt er onder andere voor dat patiënten in brandschone kamers kunnen verblijven. Dat is dankbaar werk, maar tóch wilde hij meer. Daarom volgde hij de opleiding ‘Schoonmaken van een OK’.
31-10-2019
3 min.
Marjan Blaauw Hago Zorg Medewerker
Onze medewerkers, Academische ziekenhuizen

Omgaan met mensen, daar ligt mijn kracht

Ooit begon Marjan Blaauw haar carrière zélf als schoonmaakster. Daarna vervulde ze verschillende functies. Eén ding veranderde daarbij nooit: ze werkt nog steeds het liefst met mensen. Tegenwoordig begeleidt ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
13-11-2019
2 min.