Handyman Hago Zorg
Sjoerd Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen

Meer weten?

Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen Sjoerd Dijkstra helpt je graag!

10-09-2019

De handyman voor klein onderhoud

Ruimtes in zorginstellingen worden vaak intensief gebruikt. Kleine onderhoudswerkzaamheden zijn dan ook regelmatig noodzakelijk. Zo ook in Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) waar een aantal medewerkers van Hago Zorg als handyman werken.

De handyman voorziet in het klein onderhoud van het MCL. Dit zijn zowel reguliere onderhoudstaken als services. De reguliere onderhoudstaak is het preventief onderhoud aan gebouwen en inventaris en niet-patiëntgebonden apparatuur van het MCL. De services bestaan uit (ad hoc) reparatiewerkzaamheden. Bijvoorbeeld in ruimtes, aan de inventaris of aan niet-patiëntgebonden apparatuur van het MCL.

Binnen het MCL zijn twee partijen verantwoordelijk voor het technisch onderhoud: het Facilitair Bedrijf (dit is de Handyman) en het Vastgoedbedrijf. Wie wat precies doet, is vooraf afgesproken.

Facilitaire Ondersteuning

De volgende werkzaamheden worden bijvoorbeeld door de Handyman opgepakt:

  • onderhoud aan verlichting
  • onderhoud aan scharnieren, deuren (hang- en sluitwerk)
  • 1ste lijns storingen aan (afvoeren) toiletten, wastafels en douches
  • kleine bouwkundige herstelwerkzaamheden
  • ophangen diverse materialen (planken, kunst etc.)
  • ophangen televisies en aanverwante apparatuur
  • service bij (ver)plaatsing meubilair
  • alarmopvolging technische storingen (klein onderhoud)
  • beheren werkplaatsen, opslagruimten en gereedschappen
  • plafondplaten verwisselen.

Meer blogs

Revant Hago Zorg Samenwerken
De 5 zorgcategorieën

Revant en Hago Zorg: een glimmende samenwerking

Hago Zorg maakt vanaf 2019 schoon bij Revant. Het contract werd via een marktuitvraag verkregen en het schoonmaakprogramma was vooraf vastgesteld. Maar zowel Revant als Hago Zorg hadden nog wat wensen. En die spraken ze uit naar elkaar. Het eindresultaat: een maatwerk schoonmaakprogramma dat beter past bij de locatie zónder kostenstijging.
26-10-2023
2 min.
Vivianne Zeestraten Zorgcategoriemanager Ouderenzorg Hago Zorg 2023
De 5 zorgcategorieën

De ouderenzorg toekomstbestendig

Het is een gegeven: het aantal ouderen neemt toe, maar het personeelstekort in de zorg is onveranderd hoog. En dit zal de komende jaren niet verbeteren. De zorg moet anders georganiseerd worden. Vivianne Zeestraten, Zorgcategoriemanager Ouderenzorg, deelt waar zij in gelooft.
12-10-2023
2 min.
Ter Weel Ondersteuning Corona
De 5 zorgcategorieën

In de actie bij Zorggroep Ter Weel in Krabbendijke

Wat doe je als je zorgorganisatie wordt getroffen door een uitbraak van COVID-19? Waarbij in zeer korte tijd niet alleen een groot deel van de cliënten positief test, maar ook je medewerkers? Dan zit je met je handen in haar. Voor even. Want Zorggroep Ter Weel en Hago Zorg vormen samen een geoliede machine. Er werd meteen actie ondernomen om deze uitdaging aan te gaan.
31-05-2022
2 min.