Handyman Hago Zorg
Sjoerd Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen

Vraag het Sjoerd

Als Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen adviseer ik over innovatieve dienstverleningsmodellen met als doel de zorg maximaal te ondersteunen. Ik streef ernaar onze dienstverlening zo in te richten dat de talenten van onze schoonmaakmedewerkers optimaal ingezet worden.

10-09-2019

De handyman voor klein onderhoud

Ruimtes in zorginstellingen worden vaak intensief gebruikt. Kleine onderhoudswerkzaamheden zijn dan ook regelmatig noodzakelijk. Zo ook in Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) waar een aantal medewerkers van Hago Zorg als handyman werken.

De handyman voorziet in het klein onderhoud van het MCL. Dit zijn zowel reguliere onderhoudstaken als services. De reguliere onderhoudstaak is het preventief onderhoud aan gebouwen en inventaris en niet-patiëntgebonden apparatuur van het MCL. De services bestaan uit (ad hoc) reparatiewerkzaamheden. Bijvoorbeeld in ruimtes, aan de inventaris of aan niet-patiëntgebonden apparatuur van het MCL.

Binnen het MCL zijn twee partijen verantwoordelijk voor het technisch onderhoud: het Facilitair Bedrijf (dit is de Handyman) en het Vastgoedbedrijf. Wie wat precies doet, is vooraf afgesproken.

Facilitaire Ondersteuning

De volgende werkzaamheden worden bijvoorbeeld door de Handyman opgepakt:

  • onderhoud aan verlichting
  • onderhoud aan scharnieren, deuren (hang- en sluitwerk)
  • 1ste lijns storingen aan (afvoeren) toiletten, wastafels en douches
  • kleine bouwkundige herstelwerkzaamheden
  • ophangen diverse materialen (planken, kunst etc.)
  • ophangen televisies en aanverwante apparatuur
  • service bij (ver)plaatsing meubilair
  • alarmopvolging technische storingen (klein onderhoud)
  • beheren werkplaatsen, opslagruimten en gereedschappen
  • plafondplaten verwisselen.

Meer blogs

Alles Over Schone Bedden
Academische ziekenhuizen, Ziekenhuizen, GGZ & Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg

Clean Beds on Demand

De zorg draait om mensen. Zorgprofessionals doen hun uiterste best patiënten, cliënten en bewoners zo goed mogelijk te verzorgen. Dag in dag uit. Dit wordt steeds uitdagender nu de bevolking in Nederland vergrijst, terwijl het personeelstekort in de zorg stijgt. Logistieke processen zó inrichten dat de zorg optimaal verleend kan worden wordt daarmee steeds belangrijker. Dankzij onze jarenlange ervaring in de zorg weten wij meer te bieden dan onze schoonmaakwerkzaamheden.
10-09-2019
1 min.
Facilitaire Ondersteuning Dienstverlening Hago Zorg
Ziekenhuizen

Hago Zorg ondersteunt helicrew MCL

In Nederland hebben we 4 traumahelikopters en 2 SAR-helikopters. Het helidek van Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is 24 uur per dag en 7 dagen in de week open. Hago Zorg biedt facilitaire ondersteuning aan de helicrew als Helidek Assistant (HDA).
16-12-2019
2 min.
Zorgondersteuning Dienstverlening Hago Zorg
Ziekenhuizen

Zorgondersteuning in het Catharina ziekenhuis

In het Catharina Ziekenhuis werken zo'n 200 collega's van Hago Zorg. Naast schoonmaakwerkzaamheden voeren zij ook zorgondersteunende taken uit. Klantmanager Edwin Kuijpers en teammanager Anja Duijmelinck vertellen over de samenwerking.
30-01-2020
2 min.