10-09-2019

De handyman voor klein onderhoud

Ruimtes in zorginstellingen worden vaak intensief gebruikt. Kleine onderhoudswerkzaamheden zijn dan ook regelmatig noodzakelijk. Zo ook in Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) waar een aantal medewerkers van Hago Zorg als handyman werken.

De handyman voorziet in het klein onderhoud van het MCL. Dit zijn zowel reguliere onderhoudstaken als services. De reguliere onderhoudstaak is het preventief onderhoud aan gebouwen en inventaris en niet-patiëntgebonden apparatuur van het MCL. De services bestaan uit (ad hoc) reparatiewerkzaamheden. Bijvoorbeeld in ruimtes, aan de inventaris of aan niet-patiëntgebonden apparatuur van het MCL.

Binnen het MCL zijn twee partijen verantwoordelijk voor het technisch onderhoud: het Facilitair Bedrijf (dit is de Handyman) en het Vastgoedbedrijf. Wie wat precies doet, is vooraf afgesproken.De volgende werkzaamheden worden bijvoorbeeld door de Handyman opgepakt:
- onderhoud aan verlichting
- onderhoud aan scharnieren, deuren (hang- en sluitwerk)
- 1ste lijns storingen aan (afvoeren) toiletten, wastafels en douches
- kleine bouwkundige herstelwerkzaamheden
- ophangen diverse materialen (planken, kunst etc.)
- ophangen televisies en aanverwante apparatuur
- service bij (ver)plaatsing meubilair
- alarmopvolging technische storingen (klein onderhoud)
- beheren werkplaatsen, opslagruimten en gereedschappen
- plafondplaten verwisselen.

Meer weten?

Vraag het Sjoerd

Als Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen adviseer ik over innovatieve dienstverleningsmodellen met als doel de zorg maximaal te ondersteunen. Ik streef ernaar onze dienstverlening zo in te richten dat de talenten van onze schoonmaakmedewerkers optimaal ingezet worden.

Neem contact op
Deel dit artikel: