NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
Efficiënter Werken
Vivianne Zorgcategoriemanager Ouderenzorg

Vraag het Vivianne

Als Zorgcategoriemanager Ouderenzorg streef ik naar kennisbundeling en samen ontwikkelen van innovatieve concepten. Het gaat om meer dan zorg en verzorgen. Namelijk oprechte aandacht en er écht zijn voor bewoners.

09-01-2020

Efficiënter werken bij Sevagram

Steeds vaker is bij zorgorganisaties het grote vraagstuk hoe ze als organisatie nóg efficiënter kunnen functioneren om het personeelstekort te beperken. Dat vraagt om juiste inzichten in functionaliteit en uitvoering van taken van zorgmedewerkers. Eén van de manieren om inzicht te krijgen, is het door ons laten afnemen van een Multi Moment Opname (MMO)

Uitkomsten MMO

Een MMO is een tijdsstudie die achterhaalt welke taken door wie én wanneer op een afdeling worden uitgevoerd. De resultaten waren een eyeopener vertelt Malou, teammanager zorg bij Sevagram: "Nu hebben we zwart op wit dat sommige taken niet goed verdeeld zijn en dat zorgmedewerkers mogelijk niet goed weten wat ze moeten doen. De noodzaak wordt voor mij dan groter om dit goed aan te pakken. Toch zijn de uitkomsten ook een bevestiging dat meerdere taken ook daadwerkelijk door de juiste zorgmedewerkers worden uitgevoerd en dat ik op de goede weg ben met de veranderingen die ik wil doorvoeren. We hebben de resultaten eerst met het team besproken en vervolgens een aantal inefficiënte zaken opgepakt. Zo hebben we extra karren aangeschaft voor efficiënt lopen, zorgondersteuners hebben we gekoppeld aan vaste diensten en taken én de afstemmingsmomenten zijn duidelijker in kaart gebracht."

Veranderingen waarborgen

De MMO is uitgevoerd door Assist Zorgondersteuning, onderdeel van Hago Zorg. Samen met Sevagram zijn de uitkomsten maximaal gebruikt om de zorgondersteuning in te zetten. Er werden bij Sevagram meer zorgondersteuners aangenomen en minder verpleegkundigen ingezet. Malou: "We zijn goed geadviseerd in het werkproces en de functieprofielen. Ook was Assist Zorgondersteuning een aanjager in het doorpakken van veranderingen. Ze hielpen mij om de veranderingen goed in perspectief te zetten."

Meer blogs

Alles Over Schone Bedden
Innovatieve dienstverlening

Clean Beds on Demand

De zorg draait om mensen. Zorgprofessionals doen hun uiterste best patiënten, cliënten en bewoners zo goed mogelijk te verzorgen. Dag in dag uit. Dit wordt steeds uitdagender nu de bevolking in Nederland vergrijst, terwijl het personeelstekort in de zorg stijgt. Logistieke processen zó inrichten dat de zorg optimaal verleend kan worden wordt daarmee steeds belangrijker. Dankzij onze jarenlange ervaring in de zorg weten wij meer te bieden dan onze schoonmaakwerkzaamheden.
10-09-2019
1 min.
Slimme Zorgondersteuning
Innovatieve dienstverlening

Track & trace verlaagt de werkdruk voor OK-personeel

“Met deze nieuwe technologische toepassing zijn schoonmakers in staat het primaire proces in de OK te ondersteunen en taken over te nemen van OK-assistenten.” Sjoerd Dijkstra, zorgcategoriemanager van Hago Zorg, zegt het vol overtuiging. “Onze mensen doen de reiniging in de operatiekamer al, en track en trace zorgt ervoor dat ze ook het preparen voor de volgende operatie erbij kunnen doen.”
15-07-2020
2 min.
Ecozuil
Innovatieve dienstverlening

De Ecozuil: duurzaamheid, interactie en doneren voor het Amalia Kinderfonds

Op 10 augustus 2021 opende Hago Zorg in het Radboudumc de Ecozuil. Op een prominente plek in het restaurant worden vanaf nu statiegeldflesjes ingezameld. Een initiatief vanuit Hago Zorg om in eerste instantie het beleid op Milieu & Duurzaamheid kracht bij te zetten. Maar het werd (zoveel) meer.
07-09-2021
4 min.