Efficiënter Werken
Vivianne Zorgcategoriemanager Ouderenzorg

Vraag het Vivianne

Als Zorgcategoriemanager Ouderenzorg streef ik naar kennisbundeling en samen ontwikkelen van innovatieve concepten. Het gaat om meer dan zorg en verzorgen. Namelijk oprechte aandacht en er écht zijn voor bewoners.

09-01-2020

Efficiënter werken bij Sevagram

Steeds vaker is bij zorgorganisaties het grote vraagstuk hoe ze als organisatie nóg efficiënter kunnen functioneren om het personeelstekort te beperken. Dat vraagt om juiste inzichten in functionaliteit en uitvoering van taken van zorgmedewerkers. Eén van de manieren om inzicht te krijgen, is het door ons laten afnemen van een Multi Moment Opname (MMO)

Uitkomsten MMO

Een MMO is een tijdsstudie die achterhaalt welke taken door wie én wanneer op een afdeling worden uitgevoerd. De resultaten waren een eyeopener vertelt Malou, teammanager zorg bij Sevagram: "Nu hebben we zwart op wit dat sommige taken niet goed verdeeld zijn en dat zorgmedewerkers mogelijk niet goed weten wat ze moeten doen. De noodzaak wordt voor mij dan groter om dit goed aan te pakken. Toch zijn de uitkomsten ook een bevestiging dat meerdere taken ook daadwerkelijk door de juiste zorgmedewerkers worden uitgevoerd en dat ik op de goede weg ben met de veranderingen die ik wil doorvoeren. We hebben de resultaten eerst met het team besproken en vervolgens een aantal inefficiënte zaken opgepakt. Zo hebben we extra karren aangeschaft voor efficiënt lopen, zorgondersteuners hebben we gekoppeld aan vaste diensten en taken én de afstemmingsmomenten zijn duidelijker in kaart gebracht."

Veranderingen waarborgen

De MMO is uitgevoerd door Assist Zorgondersteuning, onderdeel van Hago Zorg. Samen met Sevagram zijn de uitkomsten maximaal gebruikt om de zorgondersteuning in te zetten. Er werden bij Sevagram meer zorgondersteuners aangenomen en minder verpleegkundigen ingezet. Malou: "We zijn goed geadviseerd in het werkproces en de functieprofielen. Ook was Assist Zorgondersteuning een aanjager in het doorpakken van veranderingen. Ze hielpen mij om de veranderingen goed in perspectief te zetten."

Meer blogs

Altijd Dichtbij
Ouderenzorg

Pilot Vliegende keep bij Sevagram

Hago Zorg is recent gestart met de pilot Vliegende Keep bij Sevagram in Heerlen. Sevagram is een zorgorganisatie voor ouderen. Op de locaties De Hollehof, Elfershof en de Plataan staan onze schoonmaakmedewerkers de hele dag paraat om zorgprofessionals maximaal te ondersteunen.
10-09-2019
1 min.
Alles Over Schone Bedden
Academische ziekenhuizen, Ziekenhuizen, GGZ & Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg

Clean Beds on Demand

De zorg draait om mensen. Zorgprofessionals doen hun uiterste best patiënten, cliënten en bewoners zo goed mogelijk te verzorgen. Dag in dag uit. Dit wordt steeds uitdagender nu de bevolking in Nederland vergrijst, terwijl het personeelstekort in de zorg stijgt. Logistieke processen zó inrichten dat de zorg optimaal verleend kan worden wordt daarmee steeds belangrijker. Dankzij onze jarenlange ervaring in de zorg weten wij meer te bieden dan onze schoonmaakwerkzaamheden.
10-09-2019
1 min.
Over Hago Zorg
Ouderenzorg

Een wereld van verschil dankzij een praatje

In de ouderenzorg verblijven bewoners steeds langer in de woonomgeving van de zorgorganisatie. Hun welzijn en woonplezier wordt mede bepaald door de mensen die er werken. Naast de zorgprofessionals dragen onze medewerkers daar aan bij. Een goed voorbeeld is onze collega Samira.
03-10-2019
1 min.