NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
Ter Weel Ondersteuning Corona
31-05-2022

In de actie bij Zorggroep Ter Weel in Krabbendijke

Wat doe je als je zorgorganisatie wordt getroffen door een uitbraak van COVID-19? Waarbij in zeer korte tijd niet alleen een groot deel van de cliënten positief test, maar ook je medewerkers? Dan zit je met je handen in haar. Voor even. Want Zorggroep Ter Weel en Hago Zorg vormen samen een geoliede machine. Er werd meteen actie ondernomen om deze uitdaging aan te gaan.

In de actie

VIP coach Hannie Schipper van Hago Zorg twijfelde geen moment. “Ik weet dat onze schoonmaakmedewerkers meer dan bereid zijn om hun handen uit de mouwen te steken. Zij willen net dat beetje meer doen dan alleen kwalitatieve schoonmaak leveren. We werken namelijk al ruim 12,5 jaar binnen deze mooie organisatie. Op vrijdagmiddag kwam de vraag van Zorggroep Ter Weel of we mensen beschikbaar hadden die de zorg konden helpen op de cohortafdeling. Het liefst dit weekend al. Zaterdagochtend zijn onze eerste medewerkers gestart. Dat noem ik snel actie ondernemen!”

Verschillende taken

“Onze collega’s hebben dat weekend verschillende taken opgepakt in overleg met de zorg”, vertelt Jacqueline van Trijp, teamleider bij Hago Zorg. “Soms ging dat over een extra rondje schoonmaak. Maar ook over het verschonen van de bedden, de zorg binnen de huiskamer, het smeren van een boterham of gewoon een wandeling. Allemaal met aandacht voor de cliënt.”

Met een glimlach

“Deze taken werden door onze collega’s met een grote glimlach uitgevoerd”, zegt Jacco Sondaar, Klantmanager van Hago Zorg. “Het contact met de cliënten en de aandacht die wij hen konden geven was zo positief en fijn. We deden samen wat nodig was en kregen daar dankbaarheid voor terug. Zelfs de zorgmedewerkers zeiden tegen elkaar; ‘We gaan even koffiedrinken, want daar hebben we tijd voor nu Hago Zorg helpt’.”

Hannies ogen schitteren wanneer ze terugblikt op deze actie. “Een van de cliënten genoot er zo van om samen het bed op te maken. Dan zei ik ‘keurig doe je dat’ en de glimlach die je dan terugkrijgt, dat doet gewoon iets met je.”

Meer blogs

Altijd Dichtbij
De 5 zorgcategorieën

Pilot Vliegende keep bij Sevagram

Hago Zorg is recent gestart met de pilot Vliegende Keep bij Sevagram in Heerlen. Sevagram is een zorgorganisatie voor ouderen. Op de locaties De Hollehof, Elfershof en de Plataan staan onze schoonmaakmedewerkers de hele dag paraat om zorgprofessionals maximaal te ondersteunen.
10-09-2019
1 min.
Handyman Hago Zorg
De 5 zorgcategorieën

De handyman voor klein onderhoud

Ruimtes in zorginstellingen worden vaak intensief gebruikt. Kleine onderhoudswerkzaamheden zijn dan ook regelmatig noodzakelijk. Zo ook in Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) waar een aantal medewerkers van Hago Zorg als handyman werken.
10-09-2019
1 min.
Veiligheid
De 5 zorgcategorieën

Veiligheid als dagelijks agendapunt

De belangrijkste taak van GGZ-instellingen is het leveren van kwalitatief goede en veilige zorg aan cliënten en bewoners waarbij gastvrijheid niet uit het oog wordt verloren. Als schoonmaakdienstverlener binnen GGZ-instellingen vinden wij het belangrijk om hier op te anticiperen.
07-11-2019
2 min.