NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
Foto Bordje Moestuin
Patrick Zorgcategoriemanager GGZ & Gehandicaptenzorg

Vraag het Patrick

Als Zorgcategoriemanager GGZ & Gehandicaptenzorg denk ik proactief mee over hoe wij de zorgorganisatie maximaal kunnen ondersteunen. Ik vind het bijzonder eervol om voor deze kwetsbare groep van patiënten, cliënten en bewoners een veilige en schone omgeving te creëren.

17-06-2021

Moestuin geopend bij Rintveld (Altrecht) voor bewustwording en gezonde voeding

Mensen met een ernstige en complexe psychiatrische ziekte kunnen bij zorgorganisatie Altrecht terecht voor specialistische behandeling. Eén van die locaties van Altrecht is Rintveld. Hier weten ze als geen ander dat eetstoornissen ernstige aandoeningen zijn met een grote impact. Rintveld is een TOPGGz afdeling. Dat betekent dat zij gespecialiseerd zijn op het gebied van diagnostiek en behandeling van eetstoornissen.

Hago Zorg is hier (én binnen Altrecht) al jaren de vaste schoonmaakpartner. Reinier Veugelers, klantmanager bij Hago Zorg vertelt over de unieke samenwerking, het initiatief en idee van de medewerkers van Rintveld (een eigen moestuin) en de rol van de Vebego Foundation hierin. Het doel? Samen zorgen voor positiviteit, vakmanschap op de werkvloer én zorgen voor de zorg.

20210607 111405 Resized
Vebego pet

“In deze samenwerking hebben we ook echt dé Vebego pet op,” vertelt Reinier. “De kracht van ons collectief is in deze relatie zo voelbaar en zichtbaar. We ondersteunen Altrecht met veel verschillende services vanuit Vebego bedrijven. Het contract is overigens in beheer bij ons zusje Yask. Van linnenvervoer, receptiewerkzaamheden tot aan glasbewassing. Hoe divers wil je het hebben? Een mooi voorbeeld van hoe compleet onze dienstverlening kan zijn. Samen ‘zie’ je dan ook veel en wordt je gezien. Zo hoorde de Vebego Foundation over een mooi idee wat Rintveld had bedacht: het aanleggen van een eigen moestuin. En zo is het balletje gaan rollen…..”

Bewustwording

Bewust en gezond omgaan met voeding en ook het zelf koken is een onderdeel van de behandeling binnen Rintveld. Elsa Grin, Teammanager van Rintveld: “Hoe mooi is het als er dan ook nog op de locatie een moestuin beschikbaar is, verser kan eigenlijk niet. De patiënten vinden daarnaast het ook heel het leuk om het groeien en bloeien van dichtbij te zien gebeuren.” Nadat de patiëntenraad van Rintveld ook enthousiast was zijn de tekeningen en plannen gemaakt. Met een bijdrage vanuit de Vebego Foundation is begin mei de eerste schep in de grond gegaan voor de aanleg van een grote moestuin in ‘de achtertuin’ van Rintveld. WIJ 3.0, een mooie allround organisatie voor activering en re-integratie, heeft meegewerkt aan de aanleg. Zij worden straks ook verantwoordelijk voor het onderhouden van de moestuin.

Positieve impact

“Een mooi voorbeeld van ‘We doen het samen”, licht Reinier verder toe. “We hebben hier natuurlijk maar één doel: dat het goed gaat met de patiënt. Onze servicemedewerkers voelen dit ook en zetten daarom graag dat stapje extra. Ook richting het zorgpersoneel. De afgelopen periode ervaar ik zoveel positiviteit op de werkvloer. Het gevoel dat je het samen doet en er samen voor staat zorgt voor die belangrijke binding. En ja: dan maken we samen positieve impact!” Begin juli wordt de moestuin in Rintveld officieel geopend.

Meer blogs

Altijd Dichtbij
De 5 zorgcategorieën

Pilot Vliegende keep bij Sevagram

Hago Zorg is recent gestart met de pilot Vliegende Keep bij Sevagram in Heerlen. Sevagram is een zorgorganisatie voor ouderen. Op de locaties De Hollehof, Elfershof en de Plataan staan onze schoonmaakmedewerkers de hele dag paraat om zorgprofessionals maximaal te ondersteunen.
10-09-2019
1 min.
Handyman Hago Zorg
De 5 zorgcategorieën

De handyman voor klein onderhoud

Ruimtes in zorginstellingen worden vaak intensief gebruikt. Kleine onderhoudswerkzaamheden zijn dan ook regelmatig noodzakelijk. Zo ook in Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) waar een aantal medewerkers van Hago Zorg als handyman werken.
10-09-2019
1 min.
Veiligheid
De 5 zorgcategorieën

Veiligheid als dagelijks agendapunt

De belangrijkste taak van GGZ-instellingen is het leveren van kwalitatief goede en veilige zorg aan cliënten en bewoners waarbij gastvrijheid niet uit het oog wordt verloren. Als schoonmaakdienstverlener binnen GGZ-instellingen vinden wij het belangrijk om hier op te anticiperen.
07-11-2019
2 min.