09-01-2020

Multi Moment Opname

Steeds vaker is bij zorgorganisaties het grote vraagstuk hoe ze als organisatie nóg efficiënter kunnen functioneren om het personeelstekort te beperken. Dat vraagt om juiste inzichten in functionaliteit en uitvoering van taken van zorgmedewerkers. Eén van de manieren om inzicht te krijgen, is het door ons laten afnemen van een Multi Moment Opname (MMO).

Uitkomsten MMO
De resultaten waren een eyeopener vertelt Malou, teammanager zorg bij Sevagram: "Nu hebben we zwart op wit dat sommige taken niet goed verdeeld zijn en dat zorgmedewerkers mogelijk niet goed weten wat ze moeten doen. De noodzaak wordt voor mij dan groter om dit goed aan te pakken. Toch zijn de uitkomsten ook een bevestiging dat meerdere taken ook daadwerkelijk door de juiste zorgmedewerkers worden uitgevoerd en dat ik op de goede weg ben met de veranderingen die ik wil doorvoeren. We hebben de resultaten eerst met het team besproken en vervolgens een aantal inefficiënte zaken opgepakt. Zo hebben we extra karren aangeschaft voor efficiënt lopen, zorgondersteuners hebben we gekoppeld aan vaste diensten en taken én de afstemmingsmomenten zijn duidelijker in kaart gebracht."

Veranderingen waarborgen
De MMO is uitgevoerd door Assist Zorgondersteuning, onderdeel van Hago Zorg. Samen met Sevagram zijn de uitkomsten maximaal gebruikt om de zorgondersteuning in te zetten. Er werden bij Sevagram meer zorgondersteuners aangenomen en minder verpleegkundigen ingezet. Malou: "We zijn goed geadviseerd in het werkproces en de functieprofielen. Ook was Assist Zorgondersteuning een aanjager in het doorpakken van veranderingen. Ze hielpen mij om de veranderingen goed in perspectief te zetten."

Meer weten?

Vraag het Vivianne

Als Zorgcategoriemanager Ouderenzorg streef ik naar kennisbundeling en samen ontwikkelen van innovatieve concepten. Het gaat om meer dan zorg en verzorgen. Namelijk oprechte aandacht en er écht zijn voor bewoners.

Neem contact op

Zorgondersteuning

Onze schoonmaakmedewerkers zijn opgeleid op het gebied van zorgondersteuning. Op deze manier verkleinen we het personeelstekort in de zorg.

Meer over zorgondersteuning
Deel dit artikel: