10-09-2019

Multi Moment Opname

Steeds vaker is bij zorgorganisaties het grote vraagstuk hoe ze als organisatie nóg efficiënter kunnen functioneren om het personeelstekort te beperken. Dat vraagt om juiste inzichten in functionaliteit en uitvoering van taken van zorgmedewerkers. Eén van de manieren om inzicht te krijgen, is het door ons laten afnemen van een Multi Moment Opname (MMO).

Uitkomsten MMO
De resultaten bij Sevagram waren een eyeopener: "Je loopt zelf niet mee met de zorg en gaat ervan uit dat het goed verloopt. Nu hebben we zwart op wit dat sommige taken niet goed verdeeld zijn of dat zorgmedewerkers mogelijk niet goed weten wat ze moeten doen. De noodzaak wordt voor mij dan groter om dit goed aan te pakken. Toch zijn de uitkomsten ook een bevestiging dat meerdere taken ook daadwerkelijk door de juiste zorgmedewerkers worden uitgevoerd en dat ik op de goede weg ben met de veranderingen die ik wil inzetten. We hebben eerst de resultaten met het team besproken en is er een aantal inefficiënte zaken opgepakt. Zo hebben we extra karren aangeschaft voor efficiënt lopen, zorgondersteuners hebben we gekoppeld aan vaste diensten en taken én de afstemmingsmomenten zijn duidelijker in kaart gebracht."

Veranderingen waarborgen
Assist Zorgondersteuning heeft samen met Sevagram de uitkomsten maximaal gebruikt om de zorgondersteuning in te zetten. Er werden bij Sevagram meer zorgondersteuners aangenomen en minder verpleegkundigen ingezet. Malou: "We zijn goed geadviseerd in het werkproces en de functieprofielen. Ook was Assist Zorgondersteuning een aanjager in het doorpakken van veranderingen. Soms keek ik als een berg op tegen bepaalde gesprekken. Zij vereenvoudigen dat voor mij en gaven mij een goede steun in de rug."

Meer weten?

Vraag het Maurice

Als Zorgcategoriemanager Ouderenzorg streef ik naar kennisbundeling en samen ontwikkelen van innovatieve concepten. Het gaat om meer dan zorg en verzorgen. Namelijk oprechte aandacht en er écht zijn voor bewoners.

Stuur een bericht

Zorgondersteuning

Onze schoonmaakmedewerkers zijn opgeleid op het gebied van zorgondersteuning. Op deze manier verkleinen we het personeelstekort in de zorg.

Meer over zorgondersteuning
Deel dit artikel: