Hago Zorg Sopstage1
18-04-2024

Schoonmaken als onderdeel van je introductie – welkom bij Hago Zorg!

Schoonmaken in de zorg is zo veel meer dan alleen schoonmaken. Bij Hago Zorg draait alles om positieve impact maken op ieder mens in de zorg. Om te begrijpen wat dit betekent, moet je het ervaren. Zo zijn de sopstages ontstaan. Iedere nieuwe medewerker van Hago Zorg, ongeacht de functie, gaat tenminste één dag mee schoonmaken tijdens de inwerkperiode. En daar blijft het meestal niet bij.  

Waardevolle ervaring

Van ziekenhuizen tot GGZ-instellingen: een sopstage kan binnen elke zorgcategorie worden gedaan. Overal waar Hago Zorg schoonmaakt, is ruimte voor extra handen en interesse in het vak. Het is een waardevolle ervaring. Zo waardevol dat Algemeen Directeur Peter Paul Wiegmans de stage regelmatig in zijn agenda heeft staan.  

Ook andere reacties op de sopstage zijn enthousiast. ‘Moe maar voldaan’ is een goede samenvatting van zo’n dag.  Susan Kranen, Marketing en communicatieadviseur bij Hago Zorg: “Als moeder van twee kleine kinderen dacht ik wel te weten wat schoonmaken inhield, maar dat viel vies tegen. De efficiëntie waarmee de schoonmaak wordt uitgevoerd is indrukwekkend. Daarnaast ook nog tijd maken voor een praatje met de bewoners en patiënten is hartverwarmend. Daar doe je het voor."

Energiek en moe tegelijk

Een dag meelopen levert energie op, waardevolle contacten en een extra dosis respect voor je collega’s en je werkomgeving. Want één ding is zeker: schoonmaken in de zorg is hard werken. Maar die positieve impact zelf mogen ervaren, dat maakt het de spierpijn na afloop meer dan waard.  

Hago Zorg Sopstage 00
Hago Zorg Sopstage 04
Hago Zorg Sopstage 01
Hago Zorg Sopstage 03
Hago Zorg Sopstage 02

Meer blogs

Amy Gerritsen Vakantiekracht Hago Zorg
Onze mensen

Een klein gebaar doet zoveel goeds

Amy werkt als vakantiekracht voor Hago Zorg bij Sevagram. Ze geniet van het feit dat een klein gebaar zoveel goeds doet voor bewoners.
15-08-2023
< 1 min.
Armand Mehmeti Vakantiebaan Hago Zorg
Onze mensen

Gezellig vakantiewerk, sparen én je rijbewijs halen

Vakantiekrachten: ze zijn elke zomer opnieuw onmisbaar voor Hago Zorg. Armand Mehmeti werkt in zijn vakantie bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. We vroegen hem waar hij voor werkt.
03-08-2023
< 1 min.
Hago Zorg Umcg Services Wajong 2
Onze mensen

Van ‘thuis op de bank’ naar met plezier naar het werk door vertrouwen van én in UMCG Services

Maak kennis met Michiel Westerdijk en Christiaan Spinder. Beiden zorgen iedere dag voor schone en blinkende vloeren in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Nu dagelijks om half 6 de wekker gaat, lijkt het ‘normaal’. Maar dat was vroeger wel anders. Het leven is niet altijd makkelijk als je binnen de participatie wet valt en een Wajong uitkering krijgt.
30-06-2022
2 min.