Hago Zorg Umcg Services Wajong 2
30-06-2022

Van ‘thuis op de bank’ naar met plezier naar het werk door vertrouwen van én in UMCG Services

Maak kennis met Michiel Westerdijk en Christiaan Spinder. Beiden zorgen iedere dag voor schone en blinkende vloeren in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Nu dagelijks om half 6 de wekker gaat, lijkt het ‘normaal’. Maar dat was vroeger wel anders. Het leven is niet altijd makkelijk als je binnen de participatie wet valt en een Wajong uitkering krijgt. UMCG Services, joint venture van Hago Zorg, bood hen een kans. De kans om hun weggestopte talent te (her)ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Het resultaat? Twee gedreven en enthousiaste medewerkers die iedere dag met plezier naar het werk gaan.

Vertrouwen als basis

“Ik ben een echte aanpakker, leergierig en zoek altijd naar uitdaging", vertelt Michiel. “Maar vroeger was dat niet zo zichtbaar. Ik heb verschillende MBO opleidingen gevolgd maar leren uit de boeken bleek gewoon niet zo ‘mijn ding’. En dan wordt het in deze maatschappij best lastig. Helemaal met ook nog een Wajong-uitkering op zak. Wat je dan nodig hebt? Iemand die vertrouwen heeft in jou. In jou als persoon, in je talent en die verder kijkt door mensen een kans te bieden.” En dat is precies wat UMCG Services heeft gedaan.

Klantmanager, Cor de Jong van UMCG Services bevestigt dit.

Cor: “Door deze kanjers vertrouwen en aandacht te geven en opleidingen te bieden halen we het beste in hen naar boven. Natuurlijk vraagt dit om geduld en tijd maar het is het resultaat wat telt. Dat blijkt iedere dag wel weer.” Michiel: “En juist dat geduld naast alle gesprekken die we hebben gevoerd zorgt ervoor dat ik dankbaar ben. Niet alleen voor de kans maar ook het besef dat ik nu weet waar mijn talent ligt, dat ik successen kan boeken en mezelf kan blijven ontwikkelen.” Michiel werkt naast zijn werk binnen UMCG (met een vast contract van 25 uur) hard aan zijn carrière als voice-over stemacteur en als nieuwslezer bij Oog radio in Groningen.

Michiel: “Door je talent te ontdekken, hier iets mee te doen, boek je sneller succes en blijf je in ontwikkeling.”

Hago Zorg Umcg Services Wajong 1
Nieuwe energie en een boost zelfvertrouwen

Met een vast contract én nieuwe diploma’s op zak is het UMCG nóg een enthousiaste vloeronderhoud specialist rijker. “Eerlijk is eerlijk, na 15 jaar thuis te hebben gezeten is het niet makkelijk om weer aan de slag te gaan", benadrukt Christiaan. “Ook het weer ‘onder’ de mensen komen vond ik echt spannend. Maar mijn collega’s hebben me hierin altijd gesteund. Zo heb ik mezelf kunnen en mogen ontwikkelen binnen UMCG Services. En hier ook de tijd en ruimte voor gekregen. Iedere dag ga ik met een voldaan gevoel richting huis. Ik heb echt eer van mijn werk als er weer een vloer blinkt. En als ik op zo’n dag dan ook nog een compliment krijg van een bezoeker of patiënt? Dan kan mijn dag niet meer stuk. Met mijn vast contract en behaalde diploma’s doe ik weer mee en kan ik mijn toegevoegde waarde laten zien. Ik sta nu weer goed in het leven, heb veel energie en deze kans heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Iets wat ik écht nodig had.”

Christiaan: “Met mijn vast contract en behaalde diploma’s doe ik weer mee en kan ik mijn toegevoegde waarde laten zien. Ik sta nu weer goed in het leven.”

Meer blogs

Hago Zorg Sopstage1
Onze mensen

Schoonmaken als onderdeel van je introductie – welkom bij Hago Zorg!

Schoonmaken in de zorg is zo veel meer dan alleen schoonmaken. Om te begrijpen wat dit betekent, moet je het ervaren. Hoe? Door sopstages.
18-04-2024
1 min.
Amy Gerritsen Vakantiekracht Hago Zorg
Onze mensen

Een klein gebaar doet zoveel goeds

Amy werkt als vakantiekracht voor Hago Zorg bij Sevagram. Ze geniet van het feit dat een klein gebaar zoveel goeds doet voor bewoners.
15-08-2023
< 1 min.
Armand Mehmeti Vakantiebaan Hago Zorg
Onze mensen

Gezellig vakantiewerk, sparen én je rijbewijs halen

Vakantiekrachten: ze zijn elke zomer opnieuw onmisbaar voor Hago Zorg. Armand Mehmeti werkt in zijn vakantie bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. We vroegen hem waar hij voor werkt.
03-08-2023
< 1 min.